Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 24. 1. 2024.

| Društvo

Za usluge "Lični pratilac deteta" iz budžeta Prokuplja 7,1 milion dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
prokuplje pešački deo sneg
Društvo iz Ivanjice će realizovati uslugu Lični pratilac deteta u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Za 97 radnih dana, koliko je predviđeno trajanje usluge u okviru koje će biti obuhvaćeno 18 korisnika odabranih na osnovu uputa Centra za socijalni rad, a kojima će biti pružena usluga socijalne zaštite "Lični pratilac deteta", gradska vlast u Prokuplju je izdvojila 7.123.680 dinara. Od tri zainteresovana ponuđača, posao je dobilo Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice, koje je dalo najpovoljniju ponudu.

Usluga je namenjena deci kojoj je potrebna podrška za osnovne potrebe u svakodnevnom životu - za kretanje, održavanje lične higijene, hranjenje, oblačenje i komunikaciju.

Pružalac usluge socijalne zaštite Lični pratilac deteta mora imati jednog rukovodioca usluge, sa najmanje završenim VI stepenom stručne spreme i iskustvom u vođenju projekata u oblasti socijalne zaštite od najmanje godinu dana, koji će koordinirati rad zaposlenih na pružanju usluge, ali i saradnju pružaoca usluge i drugih relevantnih institucija, jednog stručnog radnika sa licencom i 18 saradnika-ličnih pratilaca deteta, koja će neposredno pružati uslugu za 18 korisnika sa mestom prebivališta ili boravka na teritoriji grada Prokuplja, uz mogućnost povećanja broja korisnika bez mogućnosti povećanja cene - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Tokom obavljanja posla ponuđač treba da predvidi i obezbedi bruto zarade i naknade zarade radnika, kao i ostalih ličnih primanja i naknada troškova prevoza u javnom saobraćaju, naknadu za ishranu u toku rada i regres za godišnji odmor, kao i izdatke za stručno usavršavanje zaposlenih.

Stručni radnik i saradnici, moraju imati završenu obuku po akreditovanom programu za pružanje usluge ličnog pratioca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: