Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 16. 11. 2020.

| Društvo

Za vikend 23 novozaražena u Vlasotincu, kazna ugostitelju koji je organizovao slavlje

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Vlasotince
Vanredna situacija će najverovatnije biti produžena; foto: Agencija Publika;

Iako je u Vlasotincu od 12. novembra na snazi vanredna situacija zbog sve većeg broja novozareženih koronom, jedan od lokalnih ugostitelja organizovao je, i pored zabrane, slavlje u svom objektu, zbog čega će, kažu inspektori, biti sankcionisan. Kontrole ugostiteljskih objekata su pojačane, kaže predsednik Opštine Bratislav Petrović, za vikend su registrovana još 23 novozaražena, a vanredna situacija bi mogla, kaže, biti produžena.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije pojačana je kontrola primene uvedenih mera, a proteklog vikenda su inspektori i policija kontrolisali ugostiteljske objekte. Nepravilnosti su utvrđene u jednom od njih u kome je bilo organizovano slavlje, iako je to zabranjeno.

Protiv vlasnika će biti preduzete zakonom propisane mere - kažu inspektori.

Prvi čovek Opštine Vlasotince kaže za Južne vesti da je situacija u toj opštini i dalje nepovoljna, pa će, ukoliko broj zaraženih ne počne da opada, vanredna situacija uvedena na 14 dana, biti produžena.

Situacija na području opštine je i dalje nepovoljna, što pokazuju podaci. Za vreme vanrednog stanja tokom proleća, u vlasotinačkoj opštini bilo je 114 zaraženih, a u dve nedelje novembra taj broj je dostigao 89. Od toga, samo proteklog vikenda registrovana su 23 nova slučaja osoba zaraženih korona virusom. Krajnje je vreme da svi počnu da poštuju mere - apeluje Petrović.

Podsetimo, vanredna situacija u Vlasotincu uvedena pre 4 dana podrazumeva između ostalog i zabranu organizovanja slavlja, a inspekcijskim službama dat je nalog da, kako kažu iz Opštine, pojačaju svoj rad i da o izvršenim kontrolama svakodnevno informišu Štab za vanredne situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: