Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 3. 12. 2019.

| Društvo

Za zadruge u Jablaničkom okrugu 37 miliona dinara

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
njiva
Novac dobile 4 zadruge iz Jablaničkog okruga, foto: Bojana Antić

Bespovratna sredstva za nabavku opreme i sređivanje prostorija u Jablaničkom okrugu dobile su 4 zadruge, 3 iz Leskovca i jedna iz Vlasotinca. Novac će, kažu zadrugari, iskoristiti za unapređenje poslovanja.

Nešto više od 37 miliona dinara dobile su vlasotinačka Opšta poljoprivredna zadruga “Rosulja”, zemljoradničke zadruge “Lipovka” iz Lipovice, leskovačka “Moravac” i poljoprivredna zadruga “Fungovita” iz Predejana.

“Rosulju” su osnovali sedmorica mladih Vlasotinčanina, a prema rečima direktora Miloša Tričkovića, u planu im je da nabave opremu za proizvodnju voćnih rakija.

Još nemamo prostor za proizvodnju, ali zakupili smo plac na kome planiramo da podignemo objekat. Dobijena bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 miliona dinara iskoristićemo za nabavku opreme za proizvodnju voćnih rakija - kaže Tričković.

zadruga rosulja Planiraju da prave rakije, foto: Agencija Publika Ovi zadrugari imaju ukupno 23 hektara pod voćem, najviše stabala šljiva, a planiraju i da otkupljuju proizvode od drugih poljoprivrednika.

U našim voćnjacima dominira šljiva, ali i ma i jabuka, dunja i krušaka. sim voća koje sami proizvodimo, planiramo da otkupljujemo i voće od drugih proizvođača iz našeg kraja, kao i da uslužno pečemo rakiju – kaže Tričković.

Dodaje i da su već razgovarali sa vlasnicima restorana i kafana u Beogradu u kojima će plasirati svoje proizvode, a nadaju se uspešnoj saradnji i dobrom poslovanju.

Bespovartana sredstva ove godine ukupno je dobilo 58 zadruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    14:58 // 3. 12. 2019.

    Ministar Krkobabic opet gresi, treba formirati nove zadruge u brdsko planinskim podrucima nase zemelje i mestima ka administrativnoj granici i granici, da bi se sacuvao narod i da bi se neki vratio. Nazalost narod ode iz tih delova nase lepe domovine, aministar forsira zadruge u ravnicarskim delovima koji se jos dobro drze, verovatno partijski momeat je presudan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: