Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 21. 9. 2023.

| Društvo

Za zamenika pravobranioca Grada Niša imenovana supruga privatnog advokata gradonačelnice Sotirovski

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Odbornici izglasali predlog pravobraniteljke Marije Brajdić; foto: Jelena Mišić

Niški odbornici na današnjoj sednici Skupštine izglasali su predlog da na funkciju zamenika pravobranioca Grada Niša bude postavljena Jelena Ristić, supruga advokata koji je pred sudom u Nišu zastupao gradonačelnicu Draganu Sotirovski kao i njenog zeta.

Jelenu Ristić predložila je pravobraniteljka Marija Brajdić, a ona će tu dužnost obavljati narednih pet godina.

Gradonačelnica nije dematovala da je njen suprug Jelene Ristić zastupao, ali se ograđivala time, što, kako je navela, pred sudom nema aktivnih predmeta pred sudovima u Nišu.

Ipak, to nisu potvrdili iz Osnovnog suda, odakle su objasnili da, iako je doneta prvostepena presuda kojom se odbija optužba Sotirovski, njen advokat uložio je žalbu, pa je predmet prešao u Viši sud.

Gradonačelnica je i danas u pauzama Skupštine, odgovarajući na pitanja novinarke, rekla da kao "privatno lice" bira za sebe najbolje advokate, u tom slučaju Ristića i da ne vidi nikakav sukob interesa.

Pravobranilaštvo Grada Niša zastupa organe Grada, ne zastupa gradoačelnicu, svi, a nije ih bilo mnogo, bio je jedan sudski spor koji je okončan. Advokat Ristić me je zastupao. Ja ne predlažem, poslednjih godinu dana pravobranilac Grada Niša je tražio adekvatnu osobu koja ispunjava uslove po zakonu - rekla je Sotirovski.

Skupština, sednica, Niš Većina odbornika bila za; foto: Jelena Mišić I ona je ponovila ono što je pravobraniteljka Marija Brajdić navela kao razloge zbog kojih je Ristić predložena, odnosno to što je jedina prihvatila "veliki broj predmeta za relativno nisku platu".

Gospođa Ristić se prihvatila i pravobranilac je to prihvatio. Slučajnost je, drugi kandidati su odbili, nismo imali više protivkandidata, da sada kažete birali smo i uticala sam na bilo koji način. Ponoviću, zamenika pravobranioca ne predlaže gradonačelnik, predlaže ga pravobranilac, a pravobranilac ne zastupa gradonačelnika već organe grada - rekla je Sotirovski.

Inače, advokat Ristić zastupao je i zeta gradonačelnice Niša koji je poslanika Đorđa Stankovića tužio za povredu ugleda i časti.

Cela ova tužba i cirkus koji je napravljen nema puno smisla, ali je bio dokaz lojalnosti porodici Sotirovski. Advokat Miroslav Ristić je očigledno tražio kontrauslugu za posao koji obavlja, a to vidimo i kroz ovo postavljenje njegove žene za zamenika javnog pravobranioca - prokomentarisao je Stanković.

Suđenje za povredu ugleda i časti za koje je optužen biće nastavljeno 27. septembra izjavama svedoka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Izbori

    15:55 // 22. 9. 2023.

    Znači i zet ima advokata ..da ga ne diramo više onda.Uzivaj zete...

  • Jova

    10:05 // 22. 9. 2023.

    Ma šibaj samo, ima se može se.

  • Ljuba

    22:28 // 21. 9. 2023.

    Školovani SNS kadru, piše se " ne razumem"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: