Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 4. 3. 2020.

| Društvo

Zabetoniran ulaz u dekanat niškog Filozofskog fakulteta - dekanica kaže zbog promaje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
filozofski
Zabetonirano; foto: JV/M.Z.

"Za rubriku nadrealno u Nišu - popnete se lepim, širokim stepeništem i udarite u zid" - tako Nišlija opisuje novi "ulaz" u zgradu dekanata Filozofskog fakulteta, čija vrata su nedavno zabetonirana. Dekanica Natalija Jovanović kaže da ovaj ulaz nikada nije korišćen, da je zazidan zato što su sekretarice imale problem sa promajom, kao i da tek predstoji sređivanje.

Građani i arhitekte nisu ostali nemi na ovo, kako sarkastično kažu, "remek-delo savremene arhitekture" na jednom od ulaza u dekanat Filozofskog fakulteta koji nije glavni, i godinama se ne koristi. Naime, u dekanat se godinama ulazi na druga vrata i to iz dvorišta fakulteta.

dekanat-zabetoniran2-foto-jv-zirojevic Dekanica kaže da se taj ulaz nikad nije koristio; foto: JV/M.Z.Neki pitaju da li su zbog korona virusa vrata zazidana, da li je to pokušaj sprečavanja odliva mozgova, a neki pak konstatuju da je dobro što je umesto vrata sada zid i da je čudo da nije sazidana neka šupa.

Mislim da se arhitekta ove lepe zgrade u centru grada okreće u grobu, a ja se pitam ko je dao dozvolu da se ovako nešto uradi? - upitao je jedan Nišlija.

Da zid umesto vrata pokazuje naš odnos prema obrazovanju, jer ga shvatamo kao improvizaciju, ruiniranost, nagrđivanje, pregrađivanje, odsustvo dostojanstva, još neki su od komentara.

dekanat-zabetoniran3-foto-jv-zirojevic Najveći srpski strah - promaja; foto: JV/M.Z.Promaja, jedan od najvećih strahova kod Srba - objašnjenje je dekanice Filozofskog fakulteta Natalije Jovanović i odgovor zašto su vrata spolja zazidana.

To nikada nije korišćeno kao ulaz, a zatvoreno je zato što su sekretarice imale problema sa promajom, nije moglo nikako da se zatvori kvalitetno - odgovara dekanica.

Nije komentarisala izgled novog ulaza u dekanat, ali kaže da neće ostati takav. U planu je da se na proleće sklone stepenice koje sada vode do zida, za koje kaže da nikada ničemu nisu služile, a dodaje i da će urediti fasadu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica

    12:31 // 9. 3. 2020.

    Zašto da se ne ponaša kako hoće ceo grad zna za Bananu i njegove aktivnosti za vreme vladavine Ge sedamnaest i kao takva ona je bila najbolji izbor za dekanicu…. ako neka sada zatvara i otvara šta hoće i kako hoće ZAR NE VIDITE ŠTA RADE LJUDI KOJI SE DOČEPAJU FUNKCIJA PONAŠAJU SE KAO BOGOVI UPRAVLJAJU NAŠIM ŽIVOTIMA ma može im se primaju plate preko sto hiljade za taj nerad i što da se ne bahate!

  • Nenad

    10:25 // 8. 3. 2020.

    Zgrada je pod zastitom :-)

  • Rale oklahoma

    02:24 // 6. 3. 2020.

    Pred izbore se desavaju cudne stvari

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: