Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 28. 7. 2010.

| Društvo

Zabranjena ulična prodaja drveta

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
foto: gradjevinarstvo.rs

U Leskovcu je zabranjena prodaja ogrevnog drveta i rezane građe van pijačnog prostora, odnosno na ulicama, saopštila je gradska Uprava za inspekcijske poslove.

- Promet ogrevnog drveta predviđen je na tzv. stočnoj pijaci i to petkom od 4 do 14 časova, a protiv lica koja ga prodaju gde to nije dozvoljeno biće podnete prekršajne prijave i preduzete zakonom predviđene mere – kaže Saša Pešić, načelnik Uprave.

Prodavci, koji ogrevno drevo dovoze najčešće iz Medveđe, ali i planinskih krajeva Leskovca i drugih većih mesta, kažu da žitelji grada na Veternici nemaju naviku da ga kupuju na stočnoj pijaci, koja je od grada udaljena nekoliko kilometara i da će nastaviti da rade kao i do sada, odnosno da ga prodaju na nekoliko mesta u gradskim četvrtima bez obzira na zaprećene kazne.

U Leskovcu i na celom Jablaničkom okrugu ove godine smanjena je vanpijačna prodaja robe.

Saša Pešić, ističe da je ove godine izrečeno 426 mandatnih kazni a da su podnete 82 prekršajne prijave za prodaju robe van pijačnog prostora.

Leskovčani se, inače, uveliko snabdevaju ogrevnim drvetom, a cena kubnog metra kreće se od 2.800 do 3.000 dinara. Za penzionere, posredstvom Udruženja penzionera, obezbeđena je nabavka ogrevnog drveta u više rata.

U gradu ima dovoljnih količina uglja, a najskuplji je kameni ugalj uvezen iz Rusije, koji se prodaje po ceni od 16.520 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: