Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:31, 11. 3. 2020.

| Društvo

Zabranjeni skupovi u zatvorenom, ne i nastava u školama i fakultetima

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
studenti
Nastava ipak nije zabranjena, foto: ilustracija/flickr - Jirka Matousek

Preporuka stručnjaka je da skupovi u zatvorenom na kojima ima više od 100 ljudi budu zabranjeni, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Vlada Srbije je realizovala preporuku. Mnogi događaji su otkazani u Nišu, ali nastava na fakultetima i u školama nije.

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa, poseglo se za zabranom skupova, ali samo u zatvorenom. To je najava predsednika Vučića, a takvo saopštenje izdala je i Vlada Srbije večeras.

Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu - saopštavaju na sajtu Vlade.

Iako je nastava u nekim zemljama u okruženju Srbije otkazana, za tu meru se nisu odlučili u Srbiji. Kako je rekao danas Vučić, srpski stručnjaci to nisu preporučili.

Ministarstvo je saopštilo da nema potrebe za otkazivanjem nastave i izdalo je neke preporuke.

Ne dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora. Takmičenja i smotre učenika se ne odlažu, već je potrebno da se učenici okupe na otvorenom prostoru (školskom dvorištu i slično) i nakon toga ih sukcesivno uvoditi po učionicama. Ekskurzije, nastava u prirodi i druga putovanja na teritoriji Republike Srbije, za sada, se ne odlažu, s tim da se prilikom realizacije poštuju sve preporuke u pogledu okupljanja (do 100 učenika) i održavanja higijene - piše na sajtu Vlade.


Otkazuju se događaji u Nišu, u bioskopu svako drugo mesto slobodno

Mnoga okupljanja u Nišu su otkazana, pa je tako Media i reform centar otkazao sve događaje u svojim prostorijama u Obrenovićevoj ulici do kraja marta.

Otkazan je i koncert "Damama na dar", predviđen za večeras na Fakultetu umetnosti u Knjaževačkoj ulici.

Bioskop Cineplexx odlučio je da u skladu sa zabranom broj mesta u sali ograniči na sto, a da svako drugo mesto bude dostupno za sedenje kako bi osigurali odgovarajuću razdaljinu.

Specijalne projekcije Bikovićevog “Hotela Beograd” neće biti.

Gostima koji su kupili ulaznice za specijalne projekcije biće ponuđeno da film pogledaju na redovnom repertoaru u nekom od dostupnih termina koje mogu pogledati na sajtu www.cineplexx.rs ili da im se vrati novac - navode iz Cineplexxa.

O svim daljim merama, Cineplexx će obavestiti javnost naknadno, ako bude bilo promena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djak

    16:13 // 13. 3. 2020.

    U srednjoj skoli Nikola Tesla u Bg ima preko 2000 djaka, nije moguce izbeci velike guzve po hodnicima pogotovo kada se izlazi na veliki odmor, na jednim malim vratima bude preko 100 ucenika koji se guraju da izadju na odmor. Mi imamo najgore ministarstvo zdravstva i prosvete u celom svetu bez greske..

  • Sanja

    10:13 // 12. 3. 2020.

    A sta cemo sa predavanjima na fakultetu, gde u amfiteatru bude cela godina-preko 100 njih?

  • Nishlija

    09:18 // 12. 3. 2020.

    A be, zar ne sprovode reforme i mora nekako da smanje broj penzionera i smanje troskove budzeta. Izgleda da najnovija istrazivanja potvdjuju da penzioneri ne glasaju iskljucivo za njih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: