Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 9. 12. 2019.

| Društvo

Zabranjeno polukružno u Romanijskoj, taksistima i skretanje u levo 

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Novi saobracajni znak Romanijska; foto: citalac-Prijavi problem
Građani smatraju da ovakav znak diskriminiše taksiste; foto: čitalac/Prijavi problem

Novi saobraćajni znak u Romanijskoj ulici, prema mišljenju građana, diskriminiše taksiste, kojima je zabranjeno skretanje u levo i polukružno okretanje, te traže da se hitno ukloni. Ipak, većnik za saobraćaj Igor Vojinović pojašnjava da je takav znak postavljen upravo zbog brojnih prijava građana, čestih gužvi i ugrožene bezbednosti dece.

Građanin je novi znak na ovoj raskrsnici prijavio preko aplikacije "Prijavi problem". Kaže da on diskriminiše taksiste kao učesnike u saobraćaju i smatra da je potrebno da se hitno skloni. Novi saobracajni znak Romanijska 2; foto: citalac-Prijavi problem Građani smatraju da ovakav znak diskriminiše taksiste; foto: čitalac/Prijavi problem

Samo taksistima je zabranjeno polukružno okretanje i skretanje u levo, svim ostalim učesnicima je dozvoljeno. Ovakav znak treba pod hitno ukloniti! Ionako ne postoji razlog da se on nalazi na tom mestu - napisao je građanin.

Na odluku da se postavi ovakav znak nadležni su došli zbog mnogobrojnih prijava građana, kaže gradski većnik za saobraćaj Igor Vojinović, kao i nakon uviđaja na terenu. Mesto na kome se nalazi novi znak je na samo 10 metara od raskrsnice Romanijske ulice i Vizantijskog bulevara, dodaje većnik, a upravo tu se taksisti često okreću polukružno.

Novi saobracajni znak Romanijska 1; foto: citalac-Prijavi problem Građani smatraju da ovakav znak diskriminiše taksiste; foto: čitalac/Prijavi problem Ovakve, česte situacije, dovode do brojih problema u odvijanju saobraćaja, kako u samoj raskrsnici, tako i u ulici Romanijskoj i parking prostoru pored Vizantijskog bulevara. Posebno je ugrožena bezbednost pešaka, a pogotovo dece, kako osnovaca koji ovu raskrsnicu koriste do OŠ "Sveti Sava", tako i ostale dece koja koriste prelaz preko ove raskrsnice do parka Sveti Sava, jer ovakvim radnjama od strane vozača često se stvaraju redovi vozila koji čekaju da vozilo izvrši polukružno okretanje ili manevrisanje, pa se samim tim blokiraju i pešački prelazi i dolazi do incidentnih situacija između vozila i pešaka. Neretko, u časovima vršnog opterećenja – “špicevima”, vozila ostalu u samoj raskrsnici, jer ne mogu da skrenu u Ulicu Romanijsku zbog vozila koja se polukružno okreću u ovom delu ulice - pojašnjava Vojinović.

Zato su nadležne službe odličile da se tu zabrani polukružno okretanje za sva vozila, a taksisti ne smeju ni da skrenu levo. Sada im je zabranjeno da prilaz Romanijskoj ulici koriste za okretanje ispred raskrsnice.

Skretanje u levo nije zabranjeno ostalim vozačima, kao ni stanarima ovog dela ulice, a Vojinović napominje da se do tog dela Niša može doći i iz središnjeg dela Romanijske, na mestu koje je mnogo preglednije i u kome su manje saobraćajne gužve.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasilev Boban

    19:38 // 13. 12. 2019.

    Objavite nesto i od nas taksista..

  • Vasilev Boban

    19:37 // 13. 12. 2019.

    Objavite prethonu objavu,
    ako ste iole novinari...

  • Manipulant

    00:10 // 11. 12. 2019.

    Nisu ni taxisti krivi,krivi su vlasnici istish tih zato sto bukvalno izrabljuju te ljude koji pokusavaju da zarade za zivot...eee pa normalno je da ce da gresi u saobracaju i cak da napravi ozbiljan kiks kad je za volanom 12h. To samo kod nas u srbiji postoji radno vreme od dvanaest sati pogotovu da vozis. Na zalost i mene nerviraju neki jel su uglavnom ne skolovani i ne iskusni balavci za volanom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: