Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 29. 12. 2020.

| Društvo

Zadrhtale zgrade i u Nišu zbog zemljotresa u Hrvatskoj

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
zemljotres Sisak Hravtska
Potres se osetio i u Srbiji; foto: Screenshot RSZ;

Zemljotres koji je prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda u Srbiji danas oko 12 sati pogodio region oko mesta Sisak u Hrvatskoj osetio se i u Nišu, svedoče stanari koji žive na višim spratovima. Za sada nema informacija da li je u nekom od gradova na jugu došlo do štete zbog zemljotresa.

U Hrvatskoj se posle nekoliko potresa prethodnih dana, danas u 12:19 dogodio još jedan zemljotres, koji je bio razorniji od prethodnih prema pisanju tamošnjih medija. On se osetio i u gradovima u susednim državama, u Srbiji i Sloveniji.

Pored Beograđana, i Nišlije prijavljuju da se zaljuljalo danas posle podneva.

Živim u soliteru, na 15. spratu i baš sam osetila ljuljanje. U trenutku sam pomislila da mi je pritisak pao, ali kada sam čula da se staklo trese, znala sam da je u pitanju zemljotres. Nije dugo trajalo, ali nije bilo nimalo prijatno - piše čitateljka.

Za sada nema informacija da li je potres u Hrvatskoj, gde, prema pisanju RTS-a, u Petrinji ima srušenih kuća i žrtava, izazvao štetu i u Srbiji.

Zemljotres je bio snage 6,2 rihtera, a intezitet u epicentru procenjen je na 8 stepeni Merkalijeve skale, navode iz Seizmološkog zavoda, kao i da zemljotresi takvog inteziteta mogu izazvati umerena do teška oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Видосте Ли

    09:42 // 30. 12. 2020.

    Са приложених фотографија се види да је разарање у градовима погођеним земљотресом МАЊЕ него у градовима Сирије.Град АЛЕКСИНАЦ је био више разорен после деловања Милосрдног Анђела.

  • Gix

    08:56 // 30. 12. 2020.

    Jeste 1000

  • Шесепет Плус

    14:44 // 29. 12. 2020.

    Хоћемо ли напокон схватити снагу и моћ природе и нашу ништавност у поређењу са њом.Снага која у пречнику од хиљаду километара помераземљане масе до дубине неколико километара доказује нам сву нашу маленкост и ништавност,како снагом тако и умом.Да,да - и умом.

    • Milos

      05:52 // 30. 12. 2020.

      Si ok? Kakav komenttar...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: