Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 1. 9. 2016.

| Društvo

Zahtevi za isključenjem sa Toplane moraju da čekaju

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Toplana
Nedovoljno terenaca da isključe sve; Foto: JV

Niška Toplana, prema rečima v. d. direktora Zorana Stojanovića, neće uspeti da do početka grejne sezone sa mreže isključi sve korisnike koji su podneli takav zahtev. Građani su nezadovolljni jer ne mogu ni da angažuju privatne majstore za taj posao. 

Korisnike koji više ne žele uslugu daljinskog grejanja mogu da “iseku” sa mreže samo radnici Toplane, kazao je direktor ovog preduzeća u programu Niške televizije. 

Rok u kome Toplana treba da realizuje zahteve nije definisan, a terenskih radnika, kako je rekao, nema dovoljno da urade sve priključke, kao i isključenja.

Novi korisnici će biti prioritet, pa će terenci više raditi na priključenjima - kazao je Stojanović. 

Nišlija Slobodan Vojinović ima stan od 56 kvadrata, a grejanje plaća više od 6.000 dinara mesečno. Zbog nemogućnosti da plaća tolike račune on, kako kaže, želi da proba drugi način grejanja.  Nišlija Nezadovoljan daljinskim grejanjem Slobodan Vojinović; Foto: JV

Prvo je rečeno da možemo samo da platimo treće lice da nas isključi sa mreže, a sada nemamo tu opciju i moramo da čekamo na Toplanu da se smiluje i isključi nas, a da do tada plaćamo – kaže Vojinović.

U Toplani kažu da više ne postoji opcija da neko drugi isključi korisnike sa sistema daljinskog grejanja jer više nemaju ugovor sa firmom koja je, dodaju, do sada isključila stotinak korisnika.

Ta sredstva smo potrošili i ubuduće će to obavljati samo naši radnici. Trudićemo se da realizujemo što više zahteva – dodao je Stojanović.


Predsednici skupština stanara: Korisnici mogu da angažuju "treće lice"

U Udruženju predsednika skupština stanara kažu da građani imaju pravo da angažuju “treće lice” da ih isključi sa mreže i da su takav dogovor postigli sa prethodnim gradskim rukovodstvom.

Ovo je verovatno samo potez kojim Toplana pokušava da smanji broj onih koji žele da se isključe – kaže predsednik Udruženja Saša Kostić.

Prema gradskoj Odluci o načinu snabdevanja toplotnom energijom, korisnici su svakako dužni da sami snose troškove isključenja sa mreže, pa je, dodaju, moguće da plate i druge majstore, a da Toplana kasnije prekontroliše radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoza niš

    12:27 // 2. 9. 2016.

    krečenje svake godine unošenje drva svaka dva sata gunđanje žene "nema drva ,će se ugasi šporet, zatvori vidiš kolko dimi# i td.)kada bi grejao ceo stan(spavaća soba kupatilo hodnik stepenište) znači duplo a nekima skupo grejanje celog stana preko 6000 nema pepela nema gareži ne juri za cepanje i sečenje drva toplo mu uz gu..cu dok je u wc a ja u wc upadam ko specijalac izlazim ko padobranac

    • Slusaj me zozo

      13:42 // 2. 9. 2016.

      Ako tvrdis da je bolje placati skuplje, predlazem ti sledece.
      Daj ti meni 100.000 godisnje i nadji jos nekoliko komsija i necete ni da nabavljate, ni da cepate ni da lozite ni da cistite pepeo ni da unosite drva.
      Sve to cu ja da vam radim a Vama neka bude toplo uz gu..cu.
      A ako ne platis, ja cu da ti posaljem izvrsitelje da te isteraju iz kuce u sred zime.
      Jel dogovoreno?

    • zoza

      13:28 // 5. 9. 2016.

      za mojih 6o kvadrata mnogo je 100 000 godišnje ako košta 6500 din mesečno onda je godišnje
      slažem se dođi u celoj ulici(20ak kuća) uvedi grejanje po kućama obezbedi centralnu kotlarnicu pridržavaj se obaveza i režima grejanja i plaćaćemo po ceni koju je odredio grad odnosno istu kao i oni priključeni na gradske kotlarnice
      a što se tiče izvršitelja ja ne znam de ima da se koristi a ne plaća

  • zoza niš

    12:13 // 2. 9. 2016.

    ja imam kuću 60 kvm koristim drva grejem dve prostorije dnevnu sobu i dečiju(27 kvm9) ostalo ne grejem. trošim min 7 m3 drva i ta peć u dečijoj uvećava račun za struju min 2000 din
    m3 drva je 4500 din sa sečenjem i cepanjem što je 31500 + 12000 struja što ukupno iznosi 41500 za pola stana grejanja ne računam čišćenje peći i čunkova dva puta mesečno izbacivanje pepela i potpala peći svaki dan

  • CVETKO prvi

    09:34 // 2. 9. 2016.

    Tako je to u demokratskom i "vishestranachkom" JEDNOUMLJU !
    Najgore je to shto je narod izabrao svoje nepismene predstavnike , shodne sebi i svom nivou ! Josh su stari Grci -pols Atina/valjda Sokrat ili Platon/ , rekli : "Tamo gde je narod nepismen - nema demokratije" !Ne znam zashto su to rekli ali vidim da su u pravu ! Kada budemo dostigli nivo razvoja starih Grka...ha,ha,ha bice nam bolje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: