Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 23. 9. 2021.

| Društvo

Zajednicki koncert bendova "Funk Shui", "Ego" i "Short Reports" u niškoj Banovini

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
banovina
Zajedničke svirke će biti u Banovini; ilustracija; foto: V. Keser

Po prvi put u Nišu makedonski "free flow" bend Funk Shui održaće koncert u dvorištu Univerziteta u subotu, 25. septembra od 20 sati, a njima će se na bini pridružiti "indie" dvojac Short Reports, kao i domaćini iz Niša, alternativni bend Ego. Cena karte za zajednički koncert u pretprodaji je 400 dinara.

Niška publika će u subotu biti u prilici da uživo posluša muziku trojca iz Skoplja, poznatog po hitovima "Meteori", "Veter" i "Ne vreme".

Bend Funk Shui je nastao 2010. godine i iza sebe ima dva albuma "Aether" i "R.E.M.", a njima će se pridružiti i novosadski sastav Rock duo Short Reports.

Njihovu muziku karakteriše minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu. Iza sebe imaju nekoliko nastupa kao i debi album "Cats VS Dogs" koji je izašao 2020.godine. Sa njega su se izdvojili singlovi "Connection" i "Bad Side" - kažu organizatori.

Niški alternativni rock bend Ego takođe će nastupati te večeri, pa posetioce očekuje energičan, melodičan, a pomalo i melanholičan zvuk u njihovom stilu.

Ego je u maju izdao svoj prvi singl "Hypnotech" sa predstojećeg albuma "Mechanisms" koji se, po najavama organizatora, očekuje krajem godine.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu kupiti u Cafe Hedonist, Cafe Bombay, kao i u Irish Pub Crazy Horse, po ceni od 400 dinara, dok će cena karte na ulazu biti 500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: