Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:36, 10. 9. 2023.

| Društvo

Zakazan novi protest stanovnika niškog naselja Brzi Brod u ponedeljak

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
protest Brzi Brod
Meštani se nadaju da će državni vrh Srbije rešiti problem izgradnje dalekovoda u Brzom Brodu; foto: T. R.

Nakon sastanka sa predstavnicima Vlade Republike Srbije u vezi sa izgradnjom dalekovoda u naselju Brzi Brod, stanovnici tog dela Niša i dalje čekaju na potencijalna rešenja, zbog čega će se ponovo okupiti u ponedeljak, 11. septembra od 18 sati u centru naselja i započeti mirni protest. Brzobrođanin Ivan Cvetanović navodi da se nada da će zdrav razum preovladati i ističe da će u suprotnom svi biti na gubitku.

Iako ne žele da dižu tenziju, kaže Cvetanović, protest će ipak biti održan, te dodao da razlog nije političke prirode već zdravog razuma. Takođe, Ivan Cvetanović je istakao da će problem izgradnje dalekovoda biti rešen mimo Grada Niša, jer je u pregovore uključen državni vrh Srbije.

Strasti ne janjavaju. Naše ponašanje je reakcija na ponašanje nadležnih. Nadam se da će Vlada Srbije, nakon konstruktivnih sastanaka, naći rešenje. U suprotnom svi smo izgubili - ističe Cvetanović.

On je pozvao sve stanovnike Niša da se bez obzira na političku opredeljenost, versku ili etničku pripadnost u ponedeljak priključe prostetu, te istakao da će maršruta biti ista kao i tokom prethodnog protesta.

Kretaćemo se istom maršrutom kao i prethodnog puta, iz centra Brzog Broda do Bulevara cara Konstantina i kratko ćemo blokirati pravac ka Niškoj Banji. Jedino što će biti drugačije je što će biti i kraćeg zadržavanja na prvom ulazu u Brzi Brod. Sklonimo malograđanštinu sa strane i prikupljanje sitnih političkih poena i da svi zajedno u ponedeljak od 18 sati budemo složni kao do sada i pokažemo kako kažu u Pirotu, ali i ovde: “Svi za jednog, jedan za svi” - rekao je Cvetanović.

Podsetmo, prvi protest održan je pre godinu dana, 11. septembra prošle godine, a usledilo je još osam takvih. Nakon poslednjeg protesta 23. avgusta izgoreo je bager koji je radio na izgradnji dalekovoda, a žitelji naselja su se od toga ogradili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    11:46 // 12. 9. 2023.

    Brzi brod, poštenjačine, nema gi svet...

  • Mirjana Svilar B Brod

    04:42 // 11. 9. 2023.

    Dodjite u sto vecem broju ne samo da se radi sa nama sta hoce

    • Banjac

      09:36 // 11. 9. 2023.

      Obavezno! Nas koji smo dalje od B.B. za.....ste, i očekujete podršku. Kod gradonačelnice, ona je iz sekte za koju maltene ceo B.B. glasa.

  • Crni bombarder

    23:01 // 10. 9. 2023.

    Brzi, izdrzi do kraja!
    Svi smo uz vas!
    Tako se brani svoje naselje, tako se stiti buducnost svoje dece!
    Slomite spregu “velikih privrednika” i korumpiranih foteljasa!

    • karma

      14:40 // 11. 9. 2023.

      Naselje se brani na izborima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: