Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 26. 4. 2024.

| Društvo

Zakazana sednica Skupštine Prokuplja, ali bez zahteva opozicije za smenu direktorke Muzeja

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
panorama Prokuplja
Očekuje se burna sednica Skupštine Prokuplja; Foto: Lj. M.

Nakon što je pre dva dana Slaviša Momčilović, odbornik opozicione Demokratske stranke podneo predlog za zakazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmatrala smena direktorke Muzeja Ljliljane Krasić koja je prvostepeno osuđena za falsifikovanje potpisa, predsednik Skupštine Dejan Lazić je zakazao sednicu za 30. april, ali kao redovnu i bez predložene tačke opozicije.

Ipak, opozicija je tokom dana podnela još 4 nova predloga koji bi trebalo da se uvrste u dnevni red redovnog zasedanja.

Mi smo sada predali prošireni zahtev i tražimo da se na dnevnom redu, osim direktorke Muzeja, uvrste i tačke o smeni direktora Gradskog vodovoda, o besplatnim udžbenicima za sve osnovce i besplatan gradski prevoz za starije od 60 godina. Naprednjaci imaju većinu i mogu da izglasaju šta god požele, ali doći će dan kada će se preispitati sve njihove odluke i utvrditi odgovornost za sve koji krše zakon - rekao je Momčilović.

Dodaje da će opozicija braniti svoje stavove i da neće pristati na teror naprednjačke većine koji, kako navodi, nerazumnim odlukama već 12 godina uništavaju grad i urušavaju sve institucije, a imovinu svih građana rasprodaju upola realne cene.

U lokalnom parlamentu Prokuplja, od ukupno 55 odbornika, naprednjaci imaju 35, Srbija protiv nasilja 10, socijalisti 5, Zavetnici 3 i koalicija Miloš Jovanović - Nada za Prokuplje ima 2 mandata, a nakon izbora 17. decembra prošle godine, naprednjaci su, i pored ubedljive većine, napravili koalicionu vlast za SPS-om i Zavetnicima, kojima je pripalo po jedno mesto gradskog većnika.

Inače, predstojeća redovna sednica Skupštine zakazana je sa 21. tačkom dnevnog reda, od kojih je najvažnija ona koja se tiče predloga o izmeni budžeta Prokuplja za 2024. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • original falsifikata

    21:40 // 26. 4. 2024.

    U utorak ce doktor poslanik i njegov badza na skupstini svim Prokupcanima objasniti kako se otimaju prostorije strankama opozicije,kako se od bazena pravi bara,kako nikada niko ne sme zaduziti grad kao zuti,osim bivsih zutih koji su sada u vlasti i zaduzuju grad milionima evra kredita,kako uspesno falsifikovati odluke,kako NK majstora za klime pretvoriti u dozivotnog predsednika skupstine.Ciribu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: