Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:41, 26. 7. 2021.

| Društvo

Zakazana izborna Skupština poverilaca "Simpo-Šik"-a, aktuelni predsednik tvrdi da se krši zakon

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kopaonik
Izborna Skupština će se održati u Nišu; Foto: Lj. M.

Izborna Skupština poverilaca kuršumlijskog "Simpo-Šik Lesonita" koja je zakazana za sutra u prostorijama Privredne komore u Nišu, kako tvrdi još uvek aktuelni predsednik Nebojša Krstić, nije po zakonu, a slučaj je prijavio Privrednom sudu u Nišu. Krstić naglašava da jedino on može da zakazuje Skupštinu i da to nije uradio, te da se radi o falsifikatu, dok Milorad Andrejić, direktor "Simpo-Šik"-a ne odgovara na pozive novinara kako bi pojasnio ko je i kako zakazao spornu sednicu.

Krstić kaže da je sednica zakazana pre desetak dana preko oglasa u jednom dnevnom listu, bez jasne napomene ko je saziva, a činjenica da se održava u Nišu za njega samo dodatno pospešuje sumnju da neko želi da se daleko od očiju poverilaca izabere novo rukovodstvo kako bi se, smatra, lakše upravljalo, ali i lakše donosile odluke na štetu poverilaca.

Jedini ko može da sazove Skupštinu na svoj ili predlog određenog broja poverilaca sam ja. Smatram da je sa namerom zakazana u Nišu kako ne bi radnici koji su i poverioci prisustvovali. Interesantno je zašto Simpo Šik saziva sednicu u Nišu, pitam se da li je to zbog neuplaćenog radnog staža radnicima, neplaćenih dugovanja Opštini Kuršumlija, zbog korišćenja imovine Šik-Kopaonik Lesonita bez saglasnosti odbora poverilaca ili je u pitanju nešto drugo - kaže Krstić.

Skupština koja je zakazana imaće samo 3 tačke dnevnog reda i to izbor predsednika i izbor članova Odbora poverilaca, a kako saznajemo, za kvorum je dovoljno samo 5 članova Skupštine.

Krstić naglašava da je pisanim putem obavestio niški Privredni sud, ali i da će lično prisustvovati zakazanoj Skupštini kako bi na licu mesta upozorio prisutne da krše zakon i da će o legalnosti odlučivati nadležne institucije.

Podsetimo, pre desetak dana na kratko je blokiran državni put Niš - Priština kod Kuršumlije u znak podrške i pokušaja rešavavanja problema obespravljenih radnika "Simpo-Šik“-a kojima se već duže od 10 godina ne uplaćuje radni staž, ali je protest održan bez podrške radnika zaposlenih u toj fabrici. Organizatora blokade Boška Ilića podržali su jedino predstavnici Udruženog sindikata Srbije "Sloga“, a novo okupljanje, radikalizacija protesta i totalna blokada saobraćaja do ispunjenja svih zahteva najavljena je za septembar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: