Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 2. 8. 2016.

| Društvo

Zaklano 6 ovaca kod Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
psi-lutalice-zaklali-ovce-foto-lj.m.-1.jpg
Vlasnik i komšije tvrde da su ovce napali psi lutalice; foto: Lj.M.

U noći između ponedeljka i utorka iz tora u selu Jugovac zaklano je 6 od 10 ovaca, a tela životinja vlasnici i komšije pronašli su u okolini od stotinak metara. Meštani tvrde da su ovce napali psi lutalice.

Vlasnik ovaca Časlav Petrović prvi je rano jutros primetio tela svojih ovaca oko kada je, kao i svakog jutra, krenuo da ih pusti na ispašu. 2 psi lutalice zaklali ovce od Prokuplja foto: Lj.M. Od 10 ovaca, 6 ih je nastradalo; foto: Lj.M.

Prišavši toru, video sam da su vrata poluotvorena, a da od ovaca nije bilo ni traga, ni glasa. Krenuo sam malo dalje i primetio 4 ovce koje su bile grupisane i uplašene. Kada sam nastavio da hodam, u prečniku od stotinak metara pronašao sam raskomadane leševe 6 ovaca. Bilo je užasno – kaže Časlav.

Njemu su zaklane životinje bile glavni izvor prihoda jer porodica i on žive od poljoprivrede i stočarstva.

Ovce su, inače, preko dana boravile u ograđenom prostoru od oko 1,5 hektara koji je ograđen takozvanom “čobanicom”, žicom kroz koju se pusta slaba struja.


Psi lutalice već napadali životinje

U selu kažu da ovo nije prvi put da čopor izgladnelih pasa napada domaće životinje u udaljenijim selima prokupačke opštine. Na meti su, tvrde meštani, uglavnom živina, ovce, koze, ali i sve što im se nađe na putu.

Jugovčani strahuju da će psi početi da napadaju ljude, a posebno brinu za najmlađe stanovnike.

Baš zbog straha od pasa lutalica, decu tokom školske godine vodimo i dovodimo iz škole. Na desetine pasa haraju ovim krajem, mada ih je teško videti preko dana. Uglavnom se kreću rano ujutru i predveče. Pre oko 2 meseca u dvorištu mi je praktično pred vratima čopor pasa zaklao 3 ovce. Prosto smo postali meta i samo je pitanje ko je sledeći kome će naneti štetu – tvrdi Božidar Milenković, meštanin Jugovca.

Inače, Časlav Petrović je ceo slučaj prijavio policiji koja je izašla na lice mesta i urađen je uviđaj. Takođe, obaveštene su i nadležne opštinske službe koje će napraviti zapisnik,

Vlasnik dodaje da je većina zaklanih ovaca bila sjagnjasta i da je trebalo da se ojagnje narednih dana, pa se celokupna šteta procenjuje na oko 1.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    18:03 // 2. 8. 2016.

    To su one mile kuce,koje istovare na sred puta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: