Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 23. 2. 2023.

| Društvo

Zakupci na niškom Kvantašu najavljuju novi protest zbog vanpijačne prodaje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
blokada kvantaš
Čekaju odgovor na zahtev koji su predali u Gradskoj kući; ilustracija; foto: T. T.

Prodavci sa niškog Kvantaša blokiraće put ka Niškoj Banji 8. marta, ako gradonačelnica Dragana Sotirovski ne odgovori na zahtev za suzbijanje vanpijačne prodaje, koji su predali u Gradskoj kući. Iz istog razloga protestovali su i prošle godine.

Nakon što su nekoliko dana zaredom blokirali saobraćaj juna 2022, zakupci na Kvantaškoj pijaci sastali su se sa gradonačelnicom, a ona je dan kasnije sa direktorom JKP Tržnica i inspekcijama obilazila Tvrđavsku pijacu i okolne ulice.

Tu su kontrolisali vanpijačnu prodaju i nisu kažnjavali, ali su naplatili 33 takse, a kombije sa robom, kako su rekli, upućivali na Kvantaš.

Međutim, zakupci sa Kvantaške pijace kažu da je kontrola trajala samo nekoliko meseci i da su opet suočeni sa istim problemima - siva ekonomija im donosi gubitke jer vanpijačni prodavci ne plaćaju dažbine, a noću prodaju na veliko po nižoj ceni.

Malo je bilo bolje, zaustavljeno na 2-3 meseca, sad je isto. Posao nemamo, a na velikoj pijaci je haos, od 3 do 7 sati igla nema gde da padne. Počinje proleće, biće još veći haos, niko ne plaća ulaze, ovde nema nigde nikog na Kvantašu - priča Marija Jovanović, zakupac na Kvantašu.

Zato su, kaže, u sredu u Gradsku kuću odneli zahtev da se ukine vanpijačna prodaja i predali ga na šalteru. Čekaju reakciju gradonačelnice, a ako je ne bude, 8. marta će ponovo izaći na ulicu i ističu da su taj skup već prijavili policiji.

Taj protest će trajati tri sata i blokiraće saobraćaj u obe trake, ali će skup biti miran, navodi Jovanović.

Zahtev je da se ukine vanpijačna prodaja, da tamo nema nikog, to nije pijaca, to nije Kvantaš. Velika pijaca jeste tu, ali otvara se od 7 sati. Ovde se uđe, plati se ulaz, pa ko šta proda i kako bude. Tražimo da to konačno zaustave, da nama bude malo bolje ovde - poručuje ona.

Kaže i da su uslovi na Kvantaškoj pijaci jako loši, da nemaju čistača, da je toalet u lošem stanju i smatra da bi sve moglo da funkcioniše bolje kada bi se suzbijala vanpijačna prodaja.

Šta se dešava sa tim problemom, šta je do sada urađeno, koje korake će Grad dalje preduzeti i kada će zakupci biti primljeni kod gradonačelnice - pitanja su na koja Južnim vestima iz Grada nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Podsetimo, nadležni su avgusta prošle godine najavili da će Kvantaš biti preseljen kod Kazneno-popravnog zavoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    23:40 // 25. 2. 2023.

    Velika je stvar sto ce mo mi iz Pantaleja konacno posle 30 g dobiti pijacu.Idealna stvar

  • Naissus

    18:25 // 25. 2. 2023.

    U Djuke Dinic je haos od 5 ujutru. A saobracajna i komunalna policija prebacuju nadleznost jedni na druge. Niko ne reaguje a jedva se prolazi ulicom u to vreme. Podseticu da je tu autobuska stanica i da je ulica jednosmerna

  • Gaga

    15:20 // 24. 2. 2023.

    ...ljudi,sa strane,tu ostave auto,grad.prevozom ili taxijem obave poslove po centru grada i vrate se...a parking da nije skup;200-300rsd dnevna karta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: