Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 6. 3. 2023.

| Društvo

Zakupci na niškom Kvantašu odustali od štrajka i blokade puta, ali privremeno

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
blokada kvantaš
Blokada bila najavljena za 8. mart; ilustracija; foto: T. T.

Iako su pre nekoliko dana najavili da će 8. marta blokirati put ka Niškoj Banji zbog vanpijačne prodaje, zakupci na Kvantaškoj pijaci sastali su se jutros sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i nakon toga odustali od protesta. Kažu da im je Sotirovski obećala da će im rešiti probleme, a ona navodi da nema dovoljno komunalaca za dežurstva svake noći, ali da će ponovo izaći na teren.

Zakupci su predložili određena rešenja i otvoreno je nekoliko mogućnosti, objašnjava Sotirovski i dodaje da je zaključak sa sastanka da štrajkom ne dobija niko, već da je ključ u razgovoru.

Moj utisak je da ni oni ne znaju šta je zapravo pravo rešenje. U ovom trenutku nemamo toliko komunalnih milicionera koji bi četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom dežurali od 3 do 7 ili 7:30. To jednostavno nije moguće, veliki je grad, mali je broj izvršilaca. Komunalni policajci se bave i bukom u gradu, “Okom sokolovim” i mnogim drugim stvarima, te nije moguće dežuranje na tom prostoru svake noći, naročito ne uoči vikenda - navodi ona.

Međutim, kaže da će Grad sa ljudima iz JKP Tržnica, sa komunalnim milicajcima i komunalnim inspektorima Opštine Crveni Krst izaći ponovo na teren.

Jedan od zakupaca Petar Jovanović potvrđuje da je bilo sastanka i dodaje da su od gradonačelnice dobili obećanje da će im rešiti probleme, pa su odložili štrajk.

Dogovoreno je da sprovode te kontrole bolje, pa ćemo sačekati desetak dana i ako se do tad ništa ne promeni štrajkovaćemo - navodi Jovanović.

Sotirovski najavljuje da će narednih dana biti održana prezentacija buduće Kvantaške pijace, koja će biti preseljena kod Kazneno-popravnog zavoda i podseća da će tamo biti i buvlja, kao i auto-pijaca.

To će, i po mišljenju zakupaca, rešiti njihov problem i na taj način ćemo izaći njima u susret. Dakle, uz dodatne naplate, kazne i potvrde koje će ti ljudi morati da dostave da imaju zakupljene tezge na velikoj pijaci, oni će biti sankcionisani i istovremeno će im biti onemogućeno da prodaju na crno tu robu koju prodaju svakog jutra - zaključuje Sotirovski.

Podsetimo, zakupci na Kvantašu nekoliko dana zaredom blokirali su saobraćaj juna 2022, a zatim se i sastali sa gradonačelnicom, a ona je dan kasnije sa direktorom JKP Tržnica i inspekcijama obilazila Tvrđavsku pijacu i okolne ulice.

Tu su kontrolisali vanpijačnu prodaju i nisu kažnjavali, ali su naplatili 33 takse, a kombije sa robom, kako su rekli, upućivali na Kvantaš.

Međutim, zakupci sa Kvantaške pijace požalili su se pre nekoliko dana da je ta kontrola trajala samo nekoliko meseci i da su opet suočeni sa istim problemima - siva ekonomija im donosi gubitke jer vanpijačni prodavci ne plaćaju dažbine, a noću prodaju na veliko po nižoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ČEDO MIRA

    15:51 // 8. 3. 2023.

    Nije u pitanju samo komunalna policija ili služba,već treba videti ko prodaje robu na kvantašu. Pa to su većinom nakupci i preprodavci, bahati i bezobrazni.Svaka čast onim stvarnim proizvođačima,sa ispucalim i žuljevitim rukama, kojih je vrlo malo a cene im diriguju nakupci ili im otkupljuju proizvode po niskim cenama. Tu treba da rade gradske službe i na tim problemima...

  • ne li ti reko

    10:45 // 7. 3. 2023.

    za sve što je u opisu rada komunalaca ( divlje deponije, divlje kanalizacije, zauzeća javnih površina... ) nemaju dovoljno operativaca... Skoro im načelnik na nekoj TV izjavi, samo 55 "čoveka" rade ...rešiće problem postavljanjem kamera...tu su mi priču ispričali i pre tri godine, kada sam im dostavio snimak osobe , koja sa mosta u Proseku baca 10-tak kesa otpada u NIšavu...

  • state briga

    09:19 // 7. 3. 2023.

    a zasto tu ne prodje oko sokolovo 4puta za 4 sata i sve snimi? ujutru ne moze da se prodje trotoarom od kombija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: