Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 3. 4. 2023.

| Društvo

Zakupci sa niškog Kvantaša opet odustali od štrajka, pridružili se “nelegalnim prodavcima” kod Rovčeta

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 20
Novo odustajanje od štrajka; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Nakon što su više puta odlagali protest i štrajk glađu, koje su najavljivali zbog vanpijačne prodaje, zakupci sa niškog Kvantaša odložili su i blokadu ulaza na parking kod Rovčeta, pridružili se, kako kažu, “nelegalnim prodavcima” i počeli da prodaju robu zajedno sa njima.

Blokadu ulaza na parking kod Rovčeta zakupci sa Kvantaške pijace najavljivali su za noć između nedelje i ponedeljka, od 3 sata. I to su obustavili, a jedan od zakupaca Petar Jovanović kaže da će preduzeti novu meru - pridružiće se prodavcima kod Rovčeta. Dodaje da je prva takva noć protekla mirno.

Razlog je što smo se pričom sa nelegalnim prodavcima uverili da su bili na sastanku u Gradskoj kući sa nadležnima i da im je dozvoljeno da prodaju u Rovčetu. Mi smo razočarani i bez nade. Nemamo drugo rešenje osim da se pridružimo nelegalnim prodavcima - navodi Jovanović.

kvantaš rovče Kažu da je noć protekla mirno; foto: P. J.Tvrdi da je razgovarao sa nadležnima iz Grada i da se uverio da je tamo dozvoljena prodaja dok ne stigne rešenje za plaćanje ulaza na taj parking.

Međutim, iz Grada Niša nisu odgovorili Južnim vestima do objavljivanja teksta na pitanja o tome da li će parking kod Rovčeta biti trajno zatvoren za građane i pretvoren u mesto za prodaju robe na veliko, kao i koliko će naplaćivati takse za to.

Podsetimo, prodavci sa Kvantaša ranije su se požalili da im siva ekonomija donosi gubitke jer vanpijačni prodavci ne plaćaju dažbine, a noću prodaju na veliko po nižoj ceni.

Oni su do sada više puta najavljivali i odlagali proteste, blokadu Bulevara Svetog cara Konstantina, štrajk glađu ispred Gradske kuće, kao i to da neće plaćati takse za ulaz na Kvantaš, ali su od svega toga više puta i odustajali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    21:43 // 5. 4. 2023.

    "Ако ниси способан да победиш непријатеља,ти му се придружи"...па,од паркинга и спорт.терена,у центру града,направи "кванташ"и бувљак!Где си Боже!?

  • Naissus

    18:43 // 3. 4. 2023.

    Ova zena mora podhitno da se najuri!

    • Tajanstveni Alan

      19:56 // 4. 4. 2023.

      Pa, sto ne organizujes proteste, da se najuri, nego kukas ovde ?

  • Pitam

    15:52 // 3. 4. 2023.

    Ima li ovaj grad institucije ili je sve u rukama ove nestrucne i bahate zene? Nislije, sram nas bilo ko nam je prvi covek grada i koji "strucni kadrovi" odlucuju o sudbini i izgledu Nisa. Ima li ovaj grad narod?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: