Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 16. 11. 2021.

| Društvo

Zakupci tezgi sa Cvetne pijace u Nišu uplašeni da će ih iseliti, a ne znaju gde

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1637077803215
Zakupcima je gradonačelnica ponudila dva rešenja; foto: T. T.

Zakupci tezgi kažu da trpe svakodnevni pritisak posle najave iseljenja sa niške Cvetne pijace, da stižu rešenja o rušenju lokala, ali ne i informacija od nadležnih gde će uopšte da ih sele. Iz gradske vlasti objasnili su ranije da je cilj uređenje prostora oko Tvrđave i otvaranje Beogradske kapije, ali kakvi su tačno planovi nisu precizirali. Te informacije nemaju ni u JKP Tržnica, čiji direktor Goran Đorđević kaže da niko ne želi da otera prodavce sa tezgi, već da će kada za to dođe vreme izaći sa spremnim planom.

Zašto najava rušenja kada plana još nema pitaju zakupci tezgi sa Cvetne pijace, koji kažu da su o svojim problemima probali da razgovaraju sa svima u Gradu koji su za njih nadležni.

U septembru su se sastali sa gradonačelnicom i tada čuli predlog da sa Cvetne idu na Bulevarsku pijacu.

Pored ovog plana njima je, prema rečima prodavca Vojislava Nikolića, predložena još jedna opcija, da se Cvetna pijaca preseli zajedno sa Zelenom na lokaciju iza Tempa koja je, kako kaže, predviđena za preseljenje. 1637077803212 Zakupci traže konkretno rešenje problema i palan; foto: T. T.

Mi smo prihvatili tu drugu opciju, posle smo na zahtev gradonačelnice pisali dokument u kome se slažemo da se selimo tamo, kada i Zelena pijaca. Međutim, direktor Tržnice sada objavljuje da se pijaca seli na Zelenu pijacu, pa kasnije da se ponovo selimo na tu predviđenu lokaciju - kaže Nikolić.

Kako objašnjava, dve selidbe usled korone u trgovini znače velika ispaštanja i gubitke u poslu, a pored toga prodavci tvrde da im zaposleni u Tržnici u neformalnim razgovorima dolaze i govore da će biti iseljeni, ali zvanična obaveštenja ne dobijaju, niti nadležni odgovaraju na njihove zahteve da se sastanu.

Od direktora Tržnice, kaže Nikolić, dobili su ponudu da pređu ili na Bulevarsku ili na Zelenu pijacu, ali da to ni njima, a ni kupcima ne odgovara.

Tražimo objašnjenje gde ćemo biti. Zakupci Cvetne pijace imaju kapacitet prostora da mogu, uz saglasnost gradonačelnice, da podele kapacitet tog prostora, da mi ostanemo, a da ima i prilaz Beogradskoj kapiji - kaže još jedan prodavac.

Da zakupci neće biti iseljeni dok im ne obezbede odgovarajuće uslove za prelazak na drugu lokaciju, tvrdi direktor JKP Tržnica, Goran Đorđević, koji kaže da končnog plana još nema.

Niko njih sa pijace neće da seli niti da insistira na njihovom odlasku dok ne budemo pripremili uslove da oni mogu negde da pređu i posluju u boljim uslovima nego što su sada - kaže direktor.

Kako je rekao, planovi se predlažu i prave na početku sledećeg meseca, a o novim ponudama zakupci će biti obavešteni. Do tada, napominje da u ugovoru stoji da u slučaju iseljenja ili rekonstrukcije pijace Tržnica nije dužna da zakupcu zarži to mesto i da je zakupac dužan da se, kako kaže, skloni sa tog mesta.

Na pitanje zašto stižu rešenja o rušenju lokala koji se nalaze ispred Beogradske kapije kaže da oni ne pripadaju Tržnici, već Gradu. Odatle već nedelju dana nema odgovora na pitanja Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    11:05 // 20. 11. 2021.

    Ako ta cvetn,zelena i autobuska ne odu u paketu džaba se trude.Ako hoće samo tu cvetnu onda znači da hoće stvarno prostor za sebe.Ko njima još da veruje?

  • Čarli

    11:40 // 17. 11. 2021.

    A kad će zabraniti konjsku zapregu?

    • Zlobnik

      12:59 // 17. 11. 2021.

      @Čarli : NJEKNJA će GU zabrane a u isto vreme kad izmeštaju prugu ... marta iduće godine , pre aprila iduće godine ali posle izbora !!!!
      Zašto baš tada - "nemamo pojma" !
      PS. Nadam se da me niko ne shvata za ozbiljno !

  • RR

    11:22 // 17. 11. 2021.

    Nemojmo biti naivni... izmestanje je izvesno,to su zacrtali. A ljudi ce dobiti prostor, verovatno neka poluzatvorena hala, gde ce uslovi biti "bolji" (kao kad su u KG-u sredili buvljak), ali ce to debelo platiti prodavci, povecanjem zakupnine... a potom i mi kroz njihove marze. I bice lepse...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: