Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 28. 12. 2012.

| Društvo

Žalbe Nišlija na gradski prevoz

Autor:Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
gradski-prevoz-nis.jpg

Kašnjenje autobusa, neredovni polasci, polomljene nadstrešnice na stajalištima i loše grejanje najčešći su razlozi zbog kojih se građani žale Direkciji za javni prevoz Grada. 

U Direkciji kažu da se najviše pritužbi na usluge gradskih prevoznika odnosi na “Niš-ekspres” i “Lekon”.

- Nišlije nam najčešće skreću pažnju na neredovnost Lekonovih autobusa od 1 do 2 sata po podne na liniji 5 (Železnička stanica – Somborska) – kaže Ana Nikolić, portparol Direkcije.

 

Ona objašnjava da ukoliko prevoznici “preskaču” linije, to čine na svoju štetu, jer za njih na kraju meseca ne budu plaćeni.

Direktor “Lekona” Zvonko Leković kaže da je u Nišu teren takav da ima mnogo rampi zbog kojih je ponekad nemoguće izbeći kašnjenja, ali da je red vožnje maksimalno ispoštovan.

- Naš procenat ostvarenja reda vožnje je jako visok - 99 do 100 odsto, a autobusi su ispravni i imaju grejanje jer su relativno novi budući da su proizvedeni 2007. godine – kaže Leković.

Jedan od najozbiljnijih prekršaja niških prevoznika koji je do sada prijavljen Direkciji, kažu u ovom preduzeću, desio se kada je vozač zatvorio vrata pre nego što se jedna putnica popela, tako da je ostala priklještena nekoliko sekundi, a vozač je zbog ovog kažnjen otkazom.

 

Prema ugovoru između Grada i prevoznika Niš-ekspres, Transprodukt, Ćurdić, Lekon i Aerodrom Niš, koji važi do 31. avgusta sledeće godine, Direkcija za prevoz nema prava da kažnjava prevoznike.

Žalbe koje primi telefonom prosledi određenom prevozniku koji je dužan da sam sprovodi dalje sankcije.

Telefoni na koje građani mogu prijaviti nepravilnosti su 018/505-656, 505-665 i 066/80-60-045.


 

Ugrožena i bezbednost

Međutim, putnici tvrde da je bilo i većih neregularnosti, koje ugrožavaju i bezbednost građana.

Aleksandra Jovančić iz Medoševca bila je jedan od 3 putnika u autobusu čiji je vozač prešao pružni prelaz kod Mašinske škole iako je rampa bila spuštena.

- Bio je to poslednji dnevni polazak za Medoševac, u 23:30. Vozač je prešao u levu traku, zaobišao kolonu od 4 vozila ispred autobusa i prešao prugu sa spuštenom rampom – priča Aleksandra.

Ona dodaje da je vozač jednog autobusa često viđen kako razgovara telefonom tokom cele vožnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • snezana nena janevska

    23:52 // 18. 3. 2013.

    po mom misljenju nis ima ekstra autobuske linije-cak i svi autobusi su totalno ok red voznje je super da bolji nemozemo traziti.mislim da su polasci iskljucivo uvek tacni na vreme,kondukteri,vozaci praktikuju totalno ok svoj posao tako da drage nislije trebamo se diviti nasim prevoznicima lekon,tran produkt,curdic i nis ekspres saobracaja.xvala!

  • [email protected]

    20:18 // 30. 12. 2012.

    Neredovniji i losiji prevoz od prevoza na relaciji zeleznicka stanica-duvaniste ne postoji. Red voznje ne postoji, nema ih 45 min, pa odjednom dodju tri autobusa!!! Ima li nacina da se to spreci?

  • stojan aleksic

    12:36 // 30. 12. 2012.

    Kasne svuda i na svakoj liniji autobusi, ali kao na liniji Calije-Bubanj, to nigde nema ili ja i moje komsije to neznamo. Ajde zimi kad sneg napada kao u februaru mesecu i ovog meseca decembra koji se zadrzao na par dana. Ali vozaci ili ko ih pokriva u kasnjenju iz firme Curdic stvarno prelaze svaku granicu izdrzljivosti nas gradjana koji putujemo ili smo prinudjeni da putujemo njihovim autobusima. Kod njih se desava ajd sto kasne vise puta u toku dana ali i dozvoljavaju sebi da preskoce i po turu , dve. To se ne desava samo u ovom zimskom periodu nego i u letnjim i ostalim mesecima. Verovatno je kod njih stednja u gorivu pa im tako i odgovara. o ostalim propustima necu ni da diskutujem jer je ionako suvisno pored ovoga da se diskutuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: