Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 19. 5. 2020.

| Društvo

Žalbe na deponiju umesto kontejnera, u "Mediani" kažu zbog otpada kome tu nije mesto

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Smece Rasadnik 1; foto: citalac
Nišlija danima apelovao da se očisti, ali problem su i građani koji ne odlažu otpad pravilno; foto: čitalac

Da se ispred zgrade na uglu Njegoševe ulice i Rasadnika u Nišu nalazi deponija umesto kontejnera za odlaganje smeća, te da zato ne mogu da otvore prozor ili sede na terasi zbog smrada, požalio se čitalac i apelovao da se problem reši. U JKP Mediana kažu da radnici na ovoj lokaciji čiste pet do šest puta nedeljno, ali da je problem ambalažni otpad iz okolnih lokala kome tu nije mesto, a da je bačen i kabasti iako je u toku akcija sakupljanja i odvoženja takvog đubreta.

Čitalac koji se javio Južnim vestima kaže da je danima pitao kada će deponija ispred zgrada biti očišćena, ali da je samo dobijao obećanja da će to biti "ovih dana".

Kontejneri i prostor oko njih bili su puni nekoliko dana i smrad se širio iz njih, opisuje čitalac, te nisu mogli da sede na terasi ili otvore prozore stanari koji su na nižim spratovima. Smece Rasadnik; foto: citalac Nišlija danima apelovao da se očisti, ali problem su i građani koji ne odlažu otpad pravilno; foto: čitalac

Uz sparine koje imamo ovih dana koje potpiruju smrad iz kontejnera na terasu se ne može izaći ili otvoriti prozor. Molim vas da apelujete na gospodu koja su zaduzena za komunalni otpad da stanje dovedu u red i bicu slobodan da vam pošaljem slike od pre par sati. Ja vam se zahvaljujem u svakom slučaju sa nadom da će naš Niš postati uređen, osvetljen i normalan grad - piše Nišlija.

očišćeno smeće U Mediani kažu da su očišćeni juče ujutru; foto: JKP Mediana U JKP Mediana navode da se ovi kontejneri prazne 5 do 6 puta nedeljno, a da se i na fotografijama Nišlije vidi da nisu potpuno puni. Poslali su i fotografije praznih kontejnera za koje kažu da su očišćeni juče ujutru.

Ipak, ukazuju i na problem odlaganja otpada, jer se na ovom primeru vidi da pored i u kontejnerima ima smeća kome tu nije mesto.

Otpad koji vidimo pored kontejnera je ambalažni i njega generišu okolni lokali (iako znaju da se ta vrsta otpada ne odlaže na takav način). Na fotografiji ima i kabastog otpada iako je u toku akcija BESPLATNOG sakupljanja i odvoženja kabastog otpada - napominju u JKP Mediana.

Ovo nije prvi put da su i pored redovnog čišćenja neke lokacije u Nišu pretvorene u mini-deponije, a u poslednje vreme osim JKP Mediane koja je zadužena i za održavanje čistoće, građani pozivaju i Nišlije da budu odgovorni i brinu o životnoj sredini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Nikolić

    15:14 // 21. 5. 2020.

    Pisanjem kazni za ovakav nered bi trebalo da se bavi komunalna policija, a ne da recimo jure stare ljude po pijacama koji prodaju po koficu nekog voća ili povrća kako bi se prehranili!!!

  • moebius

    08:14 // 20. 5. 2020.

    Kaznite lokale.

  • Mara

    14:30 // 19. 5. 2020.

    Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: