Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 30. 11. 2017.

| Društvo

Žalbena komisija poništila rešenje, inspektor se vraća na posao

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
blagotic
Blagotić na korak od povratka na posao; foto: JV

Nakon odluke Upravnog suda i Žalbena komisija je poništila rešenje o nezakonitom penzionisanju niškog policijskog inspektora Nebojše Blagotića, koji bi sada, kako kaže, trebalo da se vrati na posao, ali trenutno nema nikakvu komunikaciju ni sa Policijskom upravom u Nišu, ni sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Agonija Blagotića u kojoj se našao pre više od 2 godine kada je, kako je tvrdio i tada, nezakonito poslat u penziju, polako se bliži kraju, a to je potvrdila i Žalbena komisija Vlade Srbije koja je poništila nezakonito rešenje o penzionisanju.

Faktički ja bi trebalo prvog sledećeg dana da budem vraćen na posao. Ja sam se obratio Policijskoj upravi u Nišu da budem vraćen. Iskopirao sam im i ovo rešenje Žalbene komisije i videćemo šta će biti - rekao je Blagotić.

On navodi i paradoks, jer je ovo rešenje Žalbene komisije potpisao isti čovek, koji je potpisao i odluku kojom je ista komisija poništila njegovu raniju žalbu kojom je ukazivao na to da je nezakonito poslat u penziju.

Svaki komentar je izlišan, ali Žalbena komisija treba da štiti zakonitost i da poništi nezakonita rešenja. Na taj način su meni 2 godine napravljeni problemi. I meni i mojoj porodici, pre svega finansijske prirode. Takođe, sprečen sam da uradim dva velika predmeta i smatram da je to namerno urađeno - rekao je Blagotić.

Inspektor navodi još jedan paradoks, a to je da bi u trenutku kada vodi takva dva slučaja, i uz pun staž i uslove za odlazak u penziju, sve bilo stopirano kako bi se istrage sprovele do kraja.

To su slučajevi gde sam ja nosilac predmeta, gde se svi podaci slivaju kod mene… sačekalo bi se sa mojim penzionisanjem dok se predmet završi. I zakon to reguliše. Ovo sam sklonjen samo da bi predmeti bili upropašćeni i da ta lica budu zaštićena od procesuiranja - kaže Blagotić.

Novinari Južnih vesti pitali su Policijsku upravu u Nišu kada će Blagotić biti vraćen i zasada se čekaju odgovori.

Ukoliko se to ne desi, kako kaže Blagotić, on će podneti tužbu redovnom sudu i onda bi trebalo da bude vraćen prinudnim putem.

Bila bi bruka za MUP da to MUP dozvoljava sebi. Da se tako ponaša prema jednom profesionalcu, čoveku koji je radio najsloženije poslove i dobijao dobre ocene. Šta mogu da očekuju građani koji rade kod privatnika? Poruka je da ne mogu ništa da očekuju - rekao je Blagotić.

Podsetimo, Blagotić je bez svog zahteva i znanja dobio rešenje o prevremenom penzionisanju 7. oktobra 2015. godine, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću, referisao o slučaju na kojem je radio. Svojevremeno je, gostujući u emisiji “15 minuta” rekao da je direktoru u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andrija Stanimirovic

    16:24 // 2. 12. 2017.

    Bravo Blagotiću, častan, skroman i pošten čovek i inspektor, radio na privrednom kriminalu, tajkuna, zato je i oteran, ndzakonito!

  • Синђелић

    18:25 // 30. 11. 2017.

    Господине Благотићу честитам на победи ! Жив био ! и до године да вас поставе на место које вам припада а то је Министар полиције , јер сте доказали да сте поштен , частан и веома способан

    • miroslav dimitrijevic

      21:13 // 1. 12. 2017.

      licno ga poznajem iz sluzbe,castan i posten covek i policajac,borio se hrabro protiv nezakonitosti u mup-u i izborio,hvala mu jer je i nama ucinio dobru stvar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: