Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 21. 10. 2011.

| Društvo

Zamalo se porodila na putu

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
porodilja 1

Pošto im se na putu od planinskog sela do Kuršumlije prvo u blatu zaglavio automobil, a zatim i kola hitne pomoći, malo je falilo da se žena porodi na putu do bolnice.

Dragana Lepojević (33) sa porodicom živi u selu Svinjište 40 kilometara udaljenom od Kuršumlije, a ova prinova joj peto dete. Pošto je dobila porođajne bolove, krenula je sa suprugom Goranom iz svoje kuće ka bolnici oko 5,30 ujutru, ali je tamo stigla tek posle 5 sati "vožnje". 

Kako od Svinjišta do Kuršumlije skoro da nema puteva, na putu do bolnice zaglavili su se u blatu i vratili kući.

- Pozvali smo Hitnu pomoć, ali smo znali da ne mogu da se popnu do nas, pa smo opet kolima krenuli nadole. Pošli smo odmah pošto su bolovi krenuli, jer sam htela da što pre dođemo do Kuršumlije, kao da sam osećala da će usput biti problema - kaže Dragana. 

U selu Zebice srelo ih je vozilo Hitne pomoći. Ali, ubrzo su se i oni zaglavili u blatu, pa je iz Kuršumlije poslata još jedna ekipa po njih.

- Ukočila sam se od straha. Jeste da je medicinska sestra bila pokraj mene, ali nisam mogla da se ne plašim. Samo sam mislila kako da nateram sebe da izdržim i ne porodim se u kolima. Svakakve strašne stvari su mi padale napamet. Ona me je neprestano bodrila da izdržim i da se ne sekiram - priča Dragana.

Srećom, ovog puta sve je prošlo kako treba i Dragana je stigla do prokupačke bolnice.

- Kada sam ugledala vrata prokupačkog porodilišta, kao da me je sunce ogrejalo. Više nisam osećala ni bol, ni strah. Znala sam da smo beba i ja na sigurnom. Putovala sam pet sati do mesta mog spasa i bila sam spokojna, pored svog stresa koji sam doživela - ispričala je Dragana novinaru Južnih vesti svega dva sata nakon što je na svet donela zdravog dečaka.

Dragana, koja se za Gorana udala sa svega 16 godina, kaže da joj je ovo poslednje dete koje planira.

- Od mene je dosta. Kući me čekaju Ivan (16), Miljan (11) , Miljana (9) i Ivana (7). Oni su moje najveće blago. Obradovaće ih što imaju još jednog brata i pravo da vam kažem, znam da će ga oni više čuvati od mene, ali sa porođajima sam završila - priča kroz osmeh ova hrabra žena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Avram Gojic

    11:35 // 27. 11. 2011.

    33 godine a 5oro dece.. :) svaka cast...da je srece da je toga u svakoj porodici.. ;/ neka su vam ziva i zdrava deca...sve najbolje...

  • Milos

    18:19 // 21. 10. 2011.

    Sve je dobro proslo, neka ste svi zivi i zdravi! :)

  • Sanja smilic

    17:41 // 21. 10. 2011.

    Svaka cast tehnicaru i babici koji su dosli u susret porodilji....!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: