Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:51, 27. 5. 2021.

| Društvo

Zamenica gradonačelnika i 3 leskovačka većnika podneli ostavke, Cvetanović pronašao zamene

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Sutra na Skupštini ozvaničenje promena; foto: M. M.

Samo 9 meseci od početka mandata, 4 člana Gradskog veća Leskovca podnelo je ostavke na te funkcije, a gradonačelnik Goran Cvetanović je već pronašao njihove zamene za koje se očekuje da na sutrašnjoj Skupštini budu imenovani. Među članovima Veća koji su podneli ostavke nalazi se i zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović, a na njeno mesto će biti postavljena Lidija Dimitrijević, koja je do sada bila odbornica Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu.

Ostavke su podneli i Aleksandra Jovanović, Srećko Stamenković i Slobodan Glišić, dok će ih, ukloliko sutra budu izglasani na Skupštini, a što se ne dovodi u pitanje jer vladajuća koalicija ima dvotrećinsku većinu, zameniti Vladanka Stamenković, Jelena Stanković i dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković.

Prema rečima Cvetanovića, razlog za ostavke većnika nisu loši rezultati, već želja da se oni svi vrate svojim strukama.

Na Gradskom veću gradonačelnik Leskovca predstavio je buduće većnike, za koje je rekao da ih je sam odabrao. O superlativima je govorio i o onima koji odlaze.

Svi koji odlaze i dalje će biti deo našeg tima. Sada već bivša zamenica je majka troje dece, inače lekar po stuci. Ona je radila na internom odeljenju već 9 godina, a po zakonu ima pravo da sada bude odbornik što će učiniti. Mnogo je doprinela razvoju pokreta "Tri plus". Aleksandra je takođe lekar, sa prosečnom ocenom 9.97, radiće sa onkološkim pacijentima i siguran sam da će u tome biti uspešna. Srećko je održavao naš sajt, on je veliki stručnjak u svojoj oblasti, dok se Slobodan zbog poslovnih obaveza povukao sa mesta većnika - rekao je Cvetanović.

Promenu 4 od 12 članova veća vidi kao korak napred i šansu da se pokažu, a objasnio je i da je to praksa u njegovom timu - da mladi ljudi dođu, nauče svestrani posao i nastave svojim putem.

Nisu svo četvoro iz SNS-a, oni su moj predlog. Lidija Dimitrijević će biti moj zamenik, takođe doktor po struci. U toj familiji su svi lekari, njen brat vodi organizaciju "Pokreni život". Vladanka je je diplomirani inženjer tehnologije, ona i ja se dugo znamo, pošto sam ja sa njenim bratom dobar drug. Jelena je mlada ekonomistkinja, već radi kao asistent na Ekonomskom fakultetu, dok Andriju ne treba puno predstavljati, jer on svoj grad najbolje predstavlja na rukometnom terenu - obrazložio je Cvetanović.

Skupštinska sednica održaće se sutra od 9 sati u sali Narodnog pozorišta, a među tačkama dnevnog reda naći će se tromesečni izveštaji javnih preduzeća, ali i davanje saglasnosti na odluku da JKP Vodovod bude žirant JP Pijaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • imamo Kapitol siti

    12:22 // 28. 5. 2021.

    Slabo po komentarima hvalili lokalnog šerifa i dizali u nebesa vrhovnog poglavicu.

  • Boki

    00:21 // 28. 5. 2021.

    A Meska kad ce da menjaju ? Njegov tejting jako los.j

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: