Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 22. 2. 2020.

| Društvo

Zamenik gradonačelnika Niša žali se na semafor kod “Kalče”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
banđur
Izneo zamerke; Arhiva, foto: S. M.

Semafor kod Kalče smeta mnogim pešacima i vozačima, svako ima svoje razloge i teorije, a među njima je niški zamenik gradonačelnika Miloš Banđur koji kaže da ovaj semafor noću usporava ljude i da ga treba prilagoditi frekvenciji saobraćaja, pa je zatražio od većnika za saobraćaj i Saveta za bezbednost da to regulišu.

Godišnji izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja i plan za 2020. bio je tema sednice Gradskog veća. Priliku je iskoristio Banđur da iskritikuje nedavno postavljeni semafor kod Kalče koji zaustavlja one koji šetaju kroz Obrenovićevu i one koji voze kroz Nikole Pašića. semafor Neki tek treba da naviknu na saobraćajnu signalizaciju; foto: Vanja Keser

Želim da ukažem na aktuelni problem, a to je semafor kod Kalče. Molim većnika za saobraćaj i odsek za saobraćaj da se funkcionisanje tog semafora prilagodi gustini, odnosno frekvenciji saobraćaja. Treba da funkcioniše kada gustina saobraćaja to zahteva, međutim u večernjim satima i kasnije noću, semafor predstavlja problem i pravi zagušenje. Primetio sam da se vozila noću gomilaju - navodi Banđur.

Zamenik gradonačelnika ocenio je da je semafor postavljen da bi se ubrzao saobraćaj, a on se sada usporava, naročito noću.

Druga zamerka Miloša Banđura bila je da se moraju postaviti svuda brojači na semaforima, pa tek onda sistemi za snimanje i kažnjavanje vozača.

Većnik za saobraćaj Miloš Vojinović nije odgovarao na “semaforske” zamerke, ali je kasnije rekao da će brojači biti postavljeni svuda po gradu, a da će kamere za snimanje na raskrsnici kod Ureda uskoro početi da rade.

Od novca kojim raspolaže Savet, a to je 80 miliona dinara, kupljena su vozila za Hitnu pomoć, detektor psiho-aktivnih supstanci za Saobraćajnu policiju, a biće obezbeđena i sedišta za decu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    08:56 // 24. 2. 2020.

    Bandjur je uvek pravio problem u SNS-u. Sa svakim se svadjao koga je stranka postavila jer je hteo da bude prvi. Stalno je pisao Beogradu i cinkario stranacke kolege neosnovano. I tacno je, neko napisao gore, da ne dolazi na posao vec kad mu se cefne, ne doprinosi nista sem sto histerise na sednicama veca, mali je grad sve se zna. Ja se zaista nadam da vise nece biti nigde.

  • Slavka

    21:03 // 23. 2. 2020.

    Ovaj nije kompetentan da ista komentarise. Dolazi na posao oko 12h a nekad i ne dodje. Evo neka mi neko kaze sem kadroviranja sta drugo radi ovaj covek. Pomocnik ima svog pomocnima i sarasnika do skoro na pp... ovakvi nikad vise.

    • Marko V.

      17:51 // 25. 2. 2020.

      "Kadroviranje?!" To neka nova rec?! Pravopis ne znas, ali zato "znas" ko kada dolazi na posao.

  • Vitomir

    19:16 // 23. 2. 2020.

    Prost nacin. Zatvoriti za saobracaj ulicu i napraviti pesacku zonu, a saobracaj preusmeriti na Dusanovu koja bi bila dvosmerna.

    • Nislija

      10:58 // 24. 2. 2020.

      Verovatno imas ovakav fenomenalan savet da ponusis i nasem fudbalskom treneru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: