Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 23. 6. 2011.

| Društvo

Zamenjena stolarija na 13 klinika

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
nis, neurologija

 

NIŠ - Prva faza projekta Energetske efikasnosti, koji podrazumeva zamenu vrata i prozora na klinikama Kliničkog centra Niš, kao i postavljanje termoizolacionih materijala na objektima, je završena.

U prvoj fazi obavila se zamena stolarije i sređivanje fasada na 13 klinika KC Niš.

Radovi su obavljeni na klinikama za hirurgiju, radiologiju, oftamologiju, nefrologiju, fizikalnu medicinu, ginekologiju, dermatologiju, endokrinologiju i drugim. U drugoj fazi koja se planira za juli mesec, zamena stolarije i radovi na termoizolaciji planirani su na Dečijoj klinici, Institutu za mentalno zdravlje, ORL, Infektivnoj klinici, Patologiji i novoj zgradi onkologije.

Prvi čovek Kliničkog centra Niš, Borislav Kamenov kaže da projekat energetske efikasnosti košta 136.000.000 dinara, a finansiran je preko Svetske banke za rekonstrukciju i razvoj uz garancije Vlade Srbije.

- Ovaj projekat ima prevashodno za cilj da se uštedi energija. To je neophodno uraditi za pacijente i zaposlene u centru jer su neke od zgrada građene između dva svetska rata tako da je mnogo toga dotrajalo. Zamenu stolarije i druge radove su planirali stručnjaci još ranije, a sada se to sprovodi u delo. Prozori koji su skinuti nisu bili energetski efikasni pa su pacijenti bili prinuđeni da svakakve stvari stavljaju kako ne bi bilo promaje u prostorijama. Sada smo pored novih prozora stavili i termoizolacione materijale debljine 10 santimetara tako da će energija i zimi i leti biti značajno ušteđena. U okviru ovog projekta koji finansira Vlada Srbije planirano je gašenje stare kotlarnice koja decenijama zagađuje vazduh u Nišu tako da će se ubuduće koristiti gas kao energent. Izgradiće se dva kilometara toplovoda. Nova kotlarnica biće kapaciteta 29,7 megavata, a služiće za grejanje i pripremu sanitarne vode. Planira se i izgradnja parnih kotlova za proizvodnju tehnološke pare. Značajno je i to što će na iste toplovode biti priključen i SC“Čair“ kao i novi Klinički centar - objašnjava  Kamenov.


Mobilijar ispred Dečije klinike

 

U parku ispred Dečije klinike postavljen je mobilijar sa klupama, klackalicama, ljuljaškama, a očekuje se postavljanje i jednog tobogana. Projekat je finansiran iz gradskog budžeta u iznosu od 200.000 dinara uz saradnju sa Direkcijom za izgradnju grada. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: