Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 18. 11. 2019.

| Društvo

Zamenom uloga đaka i profesora i predstavama niška Gimnazija proslavlja jubilej

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Gimnazija Stevan Sremac Nis
141. rođendan niške Gimnazije; foto: V. Keser

Učenici i profesori će zameniti uloge na dan kada počinje obeležavanje 141. godišnjice postojanja Gimnazije "Stevan Sremac" u Nišu, u ponedeljak 18. novembra, a do kraja nedelje će povodom rođendana biti izvedena predstava na nemačkom jeziku, kao i komad po tekstu niškog pisca Branislava Jankovića, a održaće se i takmičenje u besedništvu.

Cele nedelje će Prva niška gimnazija "Stevan Sremac" slaviti jubilej, a kažu da će posebno biti zanimljivo prvog dana kada će jedan školski čas učenici biti predavači svojim profesorima.

Ovaj školski dan realizuje se u organizaciji naših parlamentaraca. Njihova je ideja da toga dana profesori budu u školskoj klupi, a učenici za katedrom. Ovo nije novina i često se dešava da su đaci kreatori časa uz mentorstvo svojih nastavnika, međutim, ovaj ponedeljak je drugačiji jer će u većini učionica biti tako - kažu u Gimnaziji.

Istog dana će otovoriti vrata budućim maturantima, a kažu da će svi osnovci koji posete školu dobiti sve potrebne informacije i moći će da obiđu učionice i budu na nekom času.

U utorak 19. novembra će đaci odigrati predstavu na nemačkom jeziku od 19 sati, najavljuju, a sutradan je na programu tradicionalno takmičenje u besedništvu.

Svečana akademija povodom 141. godišnjice je u petak takođe od 19 sati, a učenici dramske sekcije će tada odigrati predstavu Kafana kod "slomljenog srca", po tekstu poznatog niškog pisca Branislava Jankovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:07 // 18. 11. 2019.

    Zanimljivo.Pozdrav za najboljeg profesora Vladu Dinića to je sve on osmislio

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: