Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:53, 10. 12. 2020.

| Društvo

Žandarm Gigić očekuje od MUP-a da postupi po presudi i vrati ga na posao

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Zlatko Gigić niški žandarm
Gigić je u emisiji Južnih vesti ukazao da su on i njegove kolege osuđeni da budu sovijalni slučajevi; foto: JV

Nakon što je pred Upravnim sudom u Nišu uspeo da obori rešenje o otkazu koje je potpisao tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, otpušteni žandarm iz Niša Zlatko Gigić kaže da je dostavio jedinici Žandarmerije u kojoj je radio svu dokumentaciju i presudu kako bi ga vratili na posao.

Gigić je ostao bez službe u žandarmeriji rešenjem Stefanovića, nakon što je proglašen krivim da je sa kolegama prebio brata sadašnjeg predsednika Srbije Andreja Vučića i brata ministra finansija u novom sazivu Vlade Predraga Malog na Paradi ponosa u Beogradu 2014. godine.

Iz MUP-a su tada obrazložili da je ta odluka u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju krivičnih dela.

Presudom Upravnog suda, donetom 29. jula, Gigić je uspeo da obori rešenje o otkazu i kaže da je uz sve potrebne papire, koje je dostavio jedinici u kojoj je radio pre nego što je otpušten, priložio i zahtev za poštovanje sudske odluke.

Oni su to primili, uputili me na dalju nadležnost i čekam njihov odgovor. Ne znam šta će biti, niti šta da očekujem. Videćemo da li će doneti rešenje za vraćanje na posao - kaže otpušteni žandarm za Južne vesti.

Sud je bio, prema tumačenju Gigića, decidan i direktan kada je odlučeno da je pogrešnom primenom zakona doneto rešenje o otkazu. gigić Otpušteni žandarm čeka na odgovor i povrtak na posao; foto: Z.G./privatna arhiva;

Sud je rekao da je otkaz koji je dobio protivzakonit - kratko komentariše.

Pojašnjava da je, kada je uzimana u obzir za njegov otkaz, uslovna osuda pogrešno tumačena.

Uslovna osuda je mera kojom ne nastupa pravna posledica, a pravna posledica tim zakonom je prekid radnog odnosa po sili zakona. Taj član je sam rekao svoje o tome. To nije krivična sankcija i njome nije moguće prekinuti radni odnos - dodaje žandarm.

Pored njega, dodaje, otkaz su dobila još četvorica kolega koji su učestvovali u incidentu i koji su zbog toga bili uslovno osuđeni u krivičnom postupku.

Ostaloj petorici još nije stigla presuda, ali su i oni, prema rečima Gigića, u postupcima pred sudovima u Srbiji i nada se da će isti epilog dobiti i njegove kolege.

Podsetimo, žandarmi su osuđeni na uslovne kazne decembra 2017. godine, a tokom sudskog procesa žandarmi su tvrdili da nisu krivi i da nisu prekoračili svoja ovlašćenja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • fica

    18:47 // 10. 12. 2020.

    Zlatko ruke ti se pozlatile.

  • Dejan

    17:14 // 10. 12. 2020.

    Naravno, da treba da dobije otkaz. Otkaz treba da dobije ukoliko samo nekog uvredi i bude nekulturan kao pripadnik policije, a da ne govorim o mnogo težim posledicama po građane.

    • Dexter

      18:18 // 10. 12. 2020.

      A sto nije Andrej postovao naredjenja policije,nego se ponasao kao kabadahija.Oni su imali naredjenja i sprovodili ih.I sta ce Andreju obezbedjenje.

    • Naissus

      19:22 // 10. 12. 2020.

      Ajde bre, dosta!! Srami se samoga sebe i reci svojih

  • Mara

    12:12 // 10. 12. 2020.

    @Zoran Vasiljević Da i ti bolujes od čega bolujem ja sigurna sam da me ne bi tako vredjao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: