Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 3. 11. 2023.

| Društvo

Žandarmerija prima 200 mladih od 18 do 24 godine, u Nišu posao za njih 20

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Zandarmerija
20 mladih u Nišu mogu da postanu žandarmi; foto: MUP

Mladi koji bi da pohađaju obuku koja traje oko 3 meseca i potom postanu žandarmi u srpskoj policiji, a nemaju manje od 18 i više od 24 godine, mogu da se prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova do 2. decembra. Žandarmerija prima 200 mladih na obuku uz mogućnost zaposlenja, a u Nišu ima mesta za njih 20 u ovoj specijalnoj jedinici.

MUP je juče raspisao konkurs za prijem na selekcionu i osnovnu obuku za Žandarmeriju, nakon koje će 200 mladih popuniti radna mesta žandarma - najviše u Beogradu gde primaju 80 mladih, 60 mesta ima u Kraljevu, 40 u Novom Sadu, a najmanje u Nišu.

Uslovi za buduće zanimanje žandarma propisani su Zakonom o policiji i Uredbom o specijalnoj i posebnim jedinicama policije, navode u konkursu, a osim državljanstva i prebivališta u Srbiji potrebno je da kandidati imaju završenu srednju školu, od 18 do 24 godine starosti, kao i da ne postoje bezbedonosne smetnje za taj posao, uz vozačku dozvolu B kategorije.

Kandidati treba takođe da ispune i uslove selekcionog testiranja i da budu sposobni za pohađanje Selekcione obuke za Žandarmeriju shodno rezultatima sa prethodnog lekarskog pregleda.

Rok za prijave je 30 dana od dana objavljivanja konkursa na sajtu MUP-a i Politici, odnosno do 2. decembra.

Selekciona obuka za Žandarmeriju traje 21 dan i eliminacionog je karaktera. Rukovodilac obuke može, na predlog instruktora, lekara ili policijskog psihologa trajno udaljiti kandidata sa Selekcione obuke za Žandarmeriju ako kandidat tokom trajanja obuke naruši disciplinu, pravila ponašanja i/ili ispolji nemogućnost prilagođavanja zahtevima obuke i postavljenih zadataka ili se povredi ili naruši opšte zdravstveno stanje, o čemu u pisanoj formi obaveštava Direkciju policije i Žandarmeriju. Kandidat može u svakom trenutku napustiti Selekcionu obuku za Žandarmeriju - detalji su konkursa.

Tokom selekcione obuke za Žandarmeriju kandidati će imati eliminacione ispite i završni, a ukoliko neki ne polože biće eliminisani.

Na kraju će biti rangirani na osnovu ostvarenih rezultata, a najbolji među njima potom pohađaju osnovnu obuku koja traje 2 meseca i takođe je eliminacionog karaktera.

Kandidati se primaju u radni odnos na radno mesto "žandarm" uz uslov da u roku od godinu dana od dana zasnivanja radnog odnosa, završe policijsku obuku osnovnog nivoa i polože stručni ispit u zakonom utvrđenom roku. Polaznicima je u toku Selekcione i Osnovne obuke za Žandarmeriju obezbeđen smeštaj i ishrana, zdravstvena zaštita, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - navode u konkursu.

Svi detalji konkursa i način prijave dostupni su u dokumentu na kraju teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Konkurs Žandarmerija (preuzmi) - 106.02 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Huršid-paša

    20:26 // 3. 11. 2023.

    Сантосу лоше иде сабирање: 300 противпожараца и 200 џандара је још увек мање од "пронађених" Алахових јуришника !!!

  • 1234567890

    17:51 // 3. 11. 2023.

    "Deco , decoooo...ooo " ! Neko mora da nam /njima/ sačuva precednika , zbog "njihovu decu" , ne zbog vas , našu decu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: