Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 31. 8. 2015.

| Društvo

Žandarmi: Nismo krivi, nazivali nas “čobanima” i pretili

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
žandarmerija
Niški žandarmi negirali krivicu; foto: JV arhiva

Niški žandarmi koji su učestvovali u incidentu koji se dogodio tokom “Parade ponosa” zajedno sa bratom premijera Aleksandra Vučića i bratom gradonačelnika Beograda, na suđenju su ponovili su da nisu krivi i da su ih “građani vređali”.

Osmorica trenutno suspendovanih pripadnika niškog odreda Žandarmerije reklo je da ostaje pri ranijoj izjavi i da u konkretnom slučaju nisu prekomerno upotrebili silu.

Njih trojica - Predrag Mitrović, Slavko Stojanović i Dragan Savić rekli su da su se Andrej Vučić, Predrag Mali i još dvojica pripadnika njihovog obezbeđenja više puta oglušili na naređenja “lezi dole” i “odbij”.

Odbili su da se legitimišu uz rečenice: "Ko si ti da me zaustavljaš", "Čobani" i "Sad ću da vas rasformiram" - rekli su žandarmi, a prenosi N1.

Vučić i ostali koji su bili s njim upućivali su, pričaju žandarmi, psovke i uvredljive reči, a jedan njihov kolega je jednom mladiću iz obezbeđenja pendrekom izbio pištolj iz ruke.

Kasnije je utvrđeno da je u cevi pištolja bio metak - kažu žandarmi.


Posle incidenta išli kod Vučića na razgovor

Grupa u kojoj su bili braća premijera Vučića i gradonačelnika Malog, prema tvrdanjama žandarma na sudu, htela je da probije kordon.

Četiri građanina su se pre samog incidenta ponašala bahato i izgledali su kao da su iz kriminogene sredine - kažu žandarmi.

U situaciji kada je krenulo koškanje, kako je rekao žandarm Dalibor Đorđević, Andrej Vučić ga je udario u bradu, ali on za to nema lekarsko uverenje, jer je, kako je rekao, sa kolegama posle incidenta odmah išao na razgovor kod premijera Aleksandra Vučića.

U tom razgovoru premijer je želeo da čuje šta se dogodilo, a kada je dobio izveštaj rekao je da je sada sve završeno i da se vratimo zadacima. Kada sam rekao da me je njegov brat udario u bradu, on mi je rekao - “lažeš” - priča Đorđević.

Podsetimo, žandarmi su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja. Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Incident se dogodio septembra prošle godine u vreme održavanja “Parade ponosa”, a nakon toga su žandarmi suspendovani, a načelnik niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić je smenjen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    17:09 // 1. 9. 2015.

    nije mi jasno zasto su odbili da se legitimisujednostavno mi smo iz vojne bezbednosti,zandarmi bi pozvali svoju komandu. stupile bi dve komande u kontakt i problem bi bio resen civilizovono. ovde je bila provokacija kobri kako su oni veci frajeri ,idu sa bratom premijera i ko moze njima stati na put. zandarm nemora da poznaje ko je ciji brat i neciji brat moze da kaze ja sam taj. silom ne ide!

  • joca

    12:09 // 1. 9. 2015.

    da snimak ne postoji pa da vam i poverujemo, gospodo volite da se svetite pa bijete koliko vam volja a mislite da ste nedodirljivi, ako neko neće da se legitimiše treba ga uhapsiti, ako neko potegne pištolj potegni i ti a ne da ih onako jurite po ulicama i bijete kao da ste lokalna banda, a ako vas neko naziva čobanima i vredja opet nemate pravo da ga bijete, možete ga možda uhapsiti i to je to...

    • millun

      13:39 // 1. 9. 2015.

      Problem je sto je snimak zandarmerije i sigurnosnih kamera okolnih banki uzet od strane sluzbenih lica(?) i nema ih nigde. Upotreba drzavnih resursa- vojnih policajaca za obezbedjenje privatnih lica je nezakonita i podleze krivicnoj odgovornosti. Ako ne sada za par godina znacemo istinu!

  • fillip

    00:38 // 1. 9. 2015.

    Zandarmi ne popushcajte! Istina je jedna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: