Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 26. 2. 2011.

| Društvo

Zaplena imovine Medicinske škole

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC - Plenidba imovine leskovačke Medicinske škole zbog duga od 42,5 miliona dinara zakazana je za 7. mart, saznali smo u Privrednom sudu.

Kako smo više puta izveštavali, ova ugledna vaspitno-obrazovna ustanova stradala je 2005. godine u katastrofalnom požaru, a obnovu i dogradnju zgrade obavila je Zanatska zadruga „Novogradnja“.

Formalni nosilac celog projekta bila je Medicinska škola, ali su po dogovoru lokalne samouprave i Ministarstva prosvete, sve obavljene poslove trebalo oni da namire. Precizirano je da iz kase grada Leskovca bude obezbeđeno 20 odsto potrebnih para, a ostatak iz budžeta Republike Srbije.

Deo duga je namiren, ali je prema odluci suda, ostalo da se plati još 42,5 miliona dinara o čemu postoji i pravosnažna sudska presuda.

U vreme zimskog raspusta, vlasnik „Novogradnje” Vojislav Mladenović, u pratnji svog advokata i najblažih saradnika, posetio je Medicinsku školu najavljujući zaplenu pokretne imovine.

- Pokušaćemo mirnim putem da sprečimo zaplenu školske imovine, jer ne želimo da dozvolimo da se odnesu klupe, table, kumpjuteri i učila – kaže Zorica Kastratović, direktorica Medicinske škole u Leskovcu.

U Leskovcu se može čuiti sa zvaničnih mesta da je u gradnji školske zgrade bilo mnogo propusta, a u Ministarstvu prosvete Srbije izneta je ocena da se radi o „prevari veka“ i da ne postoje valjani dokumenti da se dug plati.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mima

    03:37 // 27. 2. 2011.

    Školu zvanično obnavljala pomenuta firma a sve po naredjenju tadašnjeg gradonačelnika Gojka Veličkovica koji je kad se sve sračuna i krajnji izvodjač radova, tj indirektni vlasnik firme izvodjača. Realno bi bilo da ministarstvo i nadležni organi sprovedu istragu o toj "prevari veka" i konačno preuzmu svoju odgovornost u istoj i pomognu nekada najboljoj srednjoj medicinskoj školi u Srbiji da normalno može da radi svoj poso!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: