Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 18. 3. 2023.

| Društvo

Započeti građevinski radovi koji dugo traju pojedinim Nišlijama stvaraju probleme

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
parking (1)
Iščekivali rešenje problema, a naišli na nove; foto: čitalac

Asfaltiranje Ulice Petra Balje započeto je još pre dve nedelje, a od prošlog vikenda sem ostavljene mašine nema radnika, kažu stanari koji zbog nezavršene ulice ne mogu kolima do svojih kuća. Započeti radovi remete i stanare "Švajcarije" kojima je još pre godinu dana obećan novi parking koji je sada izrovaren i nebezbedan po prolaznike.

Stanarka iz Ulice Petra Balje kaže da je zbunjena dužinom radova s obzirom na to da je ulica dugačka svega 100 metara. Ističe da im radovi nisu ranije najavljeni, već da su za njih zasnali tek kada su radnici stigli. ulica petra balje 2 (1) Stanari već dve nedelje ne mogu do svojih kuća kolima; foto: JV/Jelena Mišić

Počelo je bez najave, koliko znam ulica je trebalo da bude asfaltirana još prošle godine, ali se to nije desilo, a kako ulica nije bila toliko u katastrofalnom stanju iznenadili su nas. Ni to nije problem, ali jeste to što već dve nedelje ne možemo kolima do svojih kuća pa se vozilima snebivamo po drugim ulicama - kaže stanarka.

ulica petra balje (1) Ulica nasuta, mašina ostavljena i nema radnika; foto: JV/Jelena MišićZna da asfaltiranje ulica u Nišu često potraje, ali smatra da njena ulica ne zahteva toliko vremena, a da je do sada samo nasuta šljunkom i zemljom i da od tada nema radnika.

Betonski šut po izrovarenom parkingu kod zgrade "Švajcarije" u Dušanovoj ulici takođe smeta stanirama kojim je još pre godinu dana gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zajedno sa svojim karavanom obećala uređenje parkinga i ponudila rešenje za ostale probleme. Kako se može videti na slikama koje šalje Nišlijka, radovi uveliko teku pa bi trebalo da su samim tim i rešeni imovinski odnosi koji su ranije bili problem. parking2 Nebezbedan prolaz: foto: čitalac

Ipak, problem je sada što firma koja izvodi radove nije obezbedila uslove za nesmetano kretanje svih stanara.

Parking zgrade je razrovan, pun betonskog šuta. Izvođač radova "Trace Niš", nije obezbedio uslove za normalno kretanje stanara okolnih zgrada, pri čemu je ugrozio njihovu bezbednost - navodi Nišlija.

Kada će stanarima biti uređeno dvorište zgrade i parking takođe nije poznato je iz firme "Trace" nisu odgovarali na pozive Južnih vesti.

Stanari obe ulice kažu da su zahvalni Gradu na radovima, ali da im smeta način na koji se oni izvode - "bezobzirno", njihov je zaključak i komentar.

Iz Direkcije za izgradnju grada Niša, do objavljivanja ovog teksta nije stigao odgovor kada će radovi biti privedeni kraju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    21:00 // 20. 3. 2023.

    @ veljkovic snezana - ja bih se podicio nekim zivotnim uspehom, izgleda da je Vama najveci uspeh, sto ste otisli kod gradonacelnice, koja nem pojma sta je Nis i ako nema licnog interesa ili slikanja, ne interesuje je katastofa kojoj je licno doprinela ! Nije za diku, naprotiv, za preispitivanje je, ko Vam je obecavao kule i gradove ! Pogledajte na sta lici ceo Nis, a ne ulica u kojoj zivite !

  • Javasluk

    06:59 // 19. 3. 2023.

    Do kada ce investitiori zidati sa trotoata i ko im daje pravo da ga zakrce? Kranovi nam vise nad glavama i moramo silaziti na kolovoz da bi prosli. Kad doteram kubik peska, moram ga uneti odjednom u dvoriste da ne platim kaznu, a ONi mogu sve.Ne moze i ne sme da se ugrozi saobracaj.

  • Palilula Ruls

    19:11 // 18. 3. 2023.

    Sve sto se počne to se i završi, a kad će biti gotovo videćemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: