Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 16. 11. 2016.

| Društvo

Zaposleni Visoke poslovne škole u Blacu traže smenu direktora

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Krivične prijave, međusobne optužbe i prepucavanja u blačkoj Visokoj školi; foto: Lj.M.

Deo nastavnog i vannastavnog osoblja i predstavnici studentskog parlamenta Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu traže od državnih organa da hitno reaguju i smene sadašnjeg direktora ove ustanove Ljubišu Milačića. 2 Profesori Visoke škole Blace foto Lj.M. Deo zaposlenih tvrdi da direktor ne ispunjava uslove; foto: Lj.M.

Oni tvrde da je Milačić ozbiljno narušio ugled škole, pa čak i doveo u pitanje njenu akreditaciju i dalji rad i opstanak.

Krivične prijave, međusobne optužbe i prepucavanja i narušeni međuljudski odnosi u kolektivu su samo neki od razloga koji je naterao deo nastavnika da podignu svoj glas protiv direktora koji je, kako oni tvrde, nelegalno izabran prošle godine.


3 srecko radojicic foto lj.m. Radojičić smenjen iz Saveta škole, pa ubrzo i otpušten; foto: Lj.M.Direktor nije ispunjavao uslove konkursa?

Srećko Radojičić, profesor strukovnih studija Visoke poslovne škole i bivši predsednik Saveta škole, kaže da se Milačić po konkursu za mesto direktora koji je raspisan prošle godine prijavio, iako nije ispunjavao uslove predviđene zakonom.

On nije bio zaposlen sa 100 odsto radnog vremena u školi, pa samim tim nije mogao ni da konkuriše. Međutim, da bi konkurisao, on je naterao tada pomoćnika direktora da mu potpiše rešenje za stalno, na šta pomoćnik nije imala pravo. Septembra 2015. godine on dobija ugovor mimo svih propisa i zakona i biva izabran za direktora. Ja kao tada predsednik Saveta škole nisam želeo da potpišem rešenje, zbog čega ubrzo bivam smenjen, a onda i dobijam otkaz ugovora o radu – tvrdi profesor Radojičić.

On dodaje da je novoizabrani predsednik Saveta potpisao rešenje direktoru za koje je, posle godinu dana, maja 2016. godine, dobio saglasnost Saveta škole, što je nelogično i nezakonito i zbog čega je podneo krivične prijave protiv odgovornih tužilaštvu u Kuršumliji.


Sindikat: Direktora štiti brat - rektor Univerziteta u Prištini

Predsednik sindikata škole Goran Perić tvrdi da je član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Damnjan Radosavljević, koga je direktor Milačić angažovao za pomoć oko prikupljanja dokumenata za akreditaciju škole, pretio zaposlenima. 4 goran peric foto lj.m. Perić tvrdi da direktora štiti rektor Univerziteta u Prištini; foto: LJ.M.

Taj čovek je, umesto da savetuje, otvoreno pretio i ucenjivao zaposlene da će ostati bez posla ako se ne povinuju zahtevima direktora. Zato sam ja, kao predsednik sindikalne organizacije, podneo blačkoj policiji krivičnu prijavu protiv njega i direktora – tvrdi Perić.

On kaže da je direktora Ljubišu Milačića pritiscima i ucenama doveo njegov brat, rektor Univerziteta u Prištini Srećko Milačić.

Žele da bezakonje koje vlada na Kosovu i Metohiji, odnosno u Kosovskoj Mitrovici, prenesu i na blačku visokoškolsku ustanovu – tvrdi Perić


Direktor: Sve po zakonu

Direktor škole Ljubiša Milačić, nije želeo da razgovara sa novinarima kako bi se čulo njegovo viđenje čitave situacije.

U saopštenju koje nam je prosleđeno i koje je Milačić potpisao, navodi se, između ostalog, da „škola posluje po zakonu, čime su pogođeni interesi pojedinaca koji su navikli na privilegije poslednjih godina“.

U kolektivu vlada jedinstvo, radi se na akreditaciji koja mora biti završena do kraja ovog meseca – stoji u saopštenju.

Dodaje se i da će „i pored svih opstrukcija, škola opstati i na taj način biti stub opstanka mladih, ne samo u ovoj opštini, već i u čitavom Topličkom okrugu“.

Inače, škola postoji 60 godina, nakon rata 1999. godine seli se iz Kosova polja u Blace. Trenutno ima između 3.000 i 4.000 studenata, koliko otprilike ima stanovnika i sam grad Blace.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: