Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 30. 8. 2019.

| Društvo

Zaposleni iz "Mediane" ubuduće na obuci na Narodnom univerzitetu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
memorandum
Cena obuke biće prihvatljiva; foto: JV

Radnici javno-komunalnog preduzeća Mediana narednih meseci ići će na obuke za mehaničara, hidrauličara, mehaničara radnih mašina, gasnog rezača, elektroinstalatera, učiće da upravljaju dizalicom, građevinskim mašinama i mašinama za iskop, na Narodnom univerzitetu u Nišu.

Memorandum o saradnji potpisali su direktor Mediane Dragoslav Pavlović i direktorka Narodnog univerziteta Marija Ranđelović, a ističu da je cilj da se radnici obuče za različita zanimanja.

Pavlović kaže da će od 40 do 50 radnika ovog komunalnog preduzeća steći nova znanja narednih meseci, a učiće da koriste mašine koje ovo preduzeće već koristi. Dragoslav Pavlović Dragoslav Pavlović kaže da će oko 50 radnika proći obuke; foto: JV

To su sve mašine koje Javno-komunalno preduzeće Mediana ima i koristi na dnevnoj bazi i za rešavanje raznih problema u gradu, s obzirom da su naše delatnosti i odvoz otpada i javna higijena i zelenilo u gradu. Posebno nam je interesatno to što su pomenili da postoji i program i obuke za dimničara, a nama je to neophodno iz razloga što, ne samo da unapređujemo znanje naših radnika, nego ćemo time i sprečiti povrede na terenu, unaprediti bezbednost i zdravlje radnika - priča Pavlović.

Preduzeće će radnicima platiti obuke, a zasad se ne zna koliko će para za to biti odvojeno. Direktor kaže da će cena zavisiti od broja radnika, ali da će svakako biti niža od tržišne.

Ne možemo da očekujemo da te obuke budu besplatne, ali ćemo sigurno imati primerene cene - dodaje Pavlović.

Direktorka Narodnog univerziteta Marija Ranđelović kaže da se nada da će ova saradnja trajati dugo i da će radnici i narednih godina dolaziti na dokvalifikaciju i prekvalifikaciju, po sopstvenom izboru. Kaže i da nema ograničenja broja radnika koji će ići na obuku, a potvrđuje da će Mediani dati značajne popuste. Marija Ranđelović Marija Ranđelović kaže da će dobiti popust za obuke; foto: JV

Ranđelovićeva napominje da je Narodni univerzitet članica Evropske asocijacije ustanova za obrazovanje odraslih, kao i da trenutno nude obuke za više od 200 zanimanja na ovim prostorima.

I Srbija, kao i zapadna Evropa, kao i na kraju krajeva celi svet, suočava se sa brzinom promena potreba za zanimanjima, to nekada školstvo ne može da prati. Onda smo mi tu da pravimo kratke programe koji omogućavaju dokvalifikaciju, prekvalifikaciju, stručno usavršavanje, bilo koji vid edukacije - ističe.

Narodni univerzitet trenutno obučava ljude u 50 gradova, a rade i sa zatvorenicima u kazneno-popravnim zavodima, imaju programe za obuke osoba sa invaliditetom i migranata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Mika Zika

    12:03 // 1. 9. 2019.

    Dr Marija sa diplomom Megatrenda, takvo "obrazovanje" dobice i polaznici kurseva na Narodnom univerzitetu

  • mia

    23:39 // 30. 8. 2019.

    vecernja skola!!to je najvece obrazivanje sns botova.a ni rukovodioci nisu daleko odmakli..Tuga

  • Zlobnik

    19:59 // 30. 8. 2019.

    Mislim da su navedeni zanati , isuviše složeni , za te mlade ljude !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: