Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:51, 22. 6. 2023.

| Društvo

Zaposleni na Niškoj televiziji moraće da se isele do kraja septembra

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Niška televizija (1)
Troškovi korišćenja prostorija do tada biće pridodati njihovom dugu; foto: JV / Ljubica Jocić

Do 30. septembra zaposleni na Niškoj televiziji imaju rok da napuste poslovne prostorije koje koriste, a troškovi korišćenja prostorija do tada biće pridodati njihovom dugu, usvojeno je na sednici Skupštine Grada. Sotirovski kaže da Grad ne bi voleo da ostane bez ijedne televizije, ali da su to ipak odnosi radnika i poslodavaca.

Odbornici niške Skupštine usvojili su dopunu Odluke o reprogramu duga NTV-a u kojoj se navodi da će se dug od 34 miliona dinara uvećati zbog korišćenja poslovnog prostora bez pravnog osnova.

On se uvećava za iznos nagnade ptete zbog korišćenja poslovnog prostora u Vojvode Mišića broj 50 bez pravnog osnova od avgusta 2020. godine - najdelje do 30. septembra 2023 godine, do kada se Niška televizija obavezala izjavom datom u izvršnom postupku da će dobrovoljno poslovni prostor isprazniti od lica i stvari - stoji u dopuni.

Niška televizija Imaju rok da napuste prostorije do 30. septembra; foto: JV / Ljubica Jocić Ukupan iznos duga čije se plaćanje reprogramira utvrdiće Gradska uprava za finansije na dan kada se oni budu iselili iz poslovnog prostora, najkasnije do 30. septembra.

Komentarišući nezadovoljstvo radnika Niške televizije koji šest meseci nisu primili platu, gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da su to odnosi između radnika i poslodavaca.

Mi smo dali reprogram Niškoj televiziji, uslovilo je da do 30. septembra napuste prostorije koje sada iznajmljuje, verujemo da će to tako i biti. Radi se o privatnim licima koji drže privatnu televiziju, Grad ne bi voleo da ostane bez televizije - nijedne pa ni te, tako da videćemo kako će se stvari odvijati nadalje, ali taj odnos je ipak odnos radnika i poslodavca - rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, radnici Niške televizije, nakon nerazumevanja od strane nadređenih, odlučili su da javno istupe i progovore o višemesečnim problemima, jer osim što, kako kažu, od decembra meseca nisu primili platu, 30. juna ostaju i bez zdravstvenog osiguranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    09:39 // 23. 6. 2023.

    Надам се да ће послодавац исплатити дугове. То је око 290 000 еура. За газда Витка ситница. Простор је купљен на тендер за 76000 еура на рате а сада вреди много више.

    • Tajanstveni Alan

      17:56 // 25. 6. 2023.

      Nada umire poslednja ! Nego,kazi im ,da petkom,kao neduzni radnici niskih giganata, dodju na protest! Nema sramote, kad su pare u pitanju !

  • petar

    22:43 // 22. 6. 2023.

    tako je pod uticajem beogradskih mangupa ugašen i radio Niš,jedini grad u Srbiji kojinema gradsku radio stanicu tako sada zatvorite i gradsku TV i sve pare za informisanje dajte Vitku , čovek koji o informisanju nezna ništa i bas ga briga kako će gradjani Nisa biti informisani sta se sve desava njihovom gradu, jadan je taj grad koji ima takvo informisanje...

  • ime

    21:51 // 22. 6. 2023.

    Jedan je za vreme bivsih pravio putopisne reportaze i kao bilo mu je lose a posle je bio PR bivseg gradonacelnika.Da vidim gde ce sad njega da udenu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: