Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 6. 10. 2020.

| Društvo

Zaposleni slede direktora, posle tužbe Radovanovića i brojne druge protiv KC Niš

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
sud
Još se čeka na ročište; foto: JV/M. Z.

Još aktuelni direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović tužbom protiv ustanove na čijem je čelu dao je, kažu zaposleni, primer, a oni ga ovog puta slede - kako potvrđuju u Osnovnom sudu 4 tužbe radnika protiv KC-a podignute su od početka avgusta, a kako Južne vesti saznaju od advokata, u procesu je podizanje brojnih drugih zbog neisplaćenih dnevnica.

300.000 dinara, ali i kamate i troškove parnice, od Kliničkog centra Niš potražuje aktuelni direktor Zoran Radovanović, a svoja prava i potraživanja od Uprave KC-a preko suda traže i zaposleni.

Na ovaj potez odlučili su se, kažu, vodeći se primerom direktora, a nakon pisanja Južnih vesti o sudskom postupku koji je protiv ustanove na čijem je čelu, podneo sam Zoran Radovanović.

U niškom Osnovnom sudu potvrđuju da su neke tužbe već podignute.

U periodu od 1. avgusta do 21. septembra protiv Kliničkog centra Niš podnete su 4 tužbe zaposlenih i to 3 tužbe radi isplate razlike u zaradi i jedna tužba radi isplate - kažu u Osnovnom sudu.

Niški Klinički centar kao i slučaju Radovanovićeve tužbe, zastupa Državno pravobranilaštvo, ali iz ove institucije ne odgovaraju na pitanja Južnih vesti u koliko slučajeva brane Klinički centar.

Da će ih biti više i to značajno više, kažu lekari, ali i advokati koji ih zastupaju.

Pljušte tužbe i tek će da pljušte. Kad je bio sastanak ranije, mnogi su odustali jer su stizale nekima molbe, nekima upozorenja od uprave. Sada kada tuže sa čela uprave, nema više prepreka. Ode i moja tužba, a znam za još dosta kolega - kaže jedan od lekara.

Da se samo njemu do sada javilo više od 5 lekara sa željom da tuže KC Niš, kaže niški advokat Zoran Mitić.

Bilo je više slučajeva lekara koji su se javili za podnošenje tužbe, ali nisam pribavio dokumentaciju za sve, a da bi se tužba predala potrebno je da imamo određenu dokumentaciju - kaže Mitić.

Dve su tužbe u pripremi i ići će verovatno u toku ove nedelje, dodaje Mitić, dok se za ostale priprema dokumentacija.

Angažovali smo finansijske veštake da to proveravaju, zanimljivo je, ima elemenata za tužbu. Došlo je do pogrešnog obračunovanja isplata, imaju različit način obračunovanja radnog vremena u odnosu na druge delatnosti - objašnjava advokat.


Još se čeka na ročište po Radovanovićevoj tužbi

Inače, nakon što je Pravobranilaštvo odgovorilo na Radovanovićevu tužbu, još uvek se čeka na glavnu raspravu.

Kako kažu u Osnovnom sudu, postupak je u fazi pripremanja glavne rasprave i ročište za glavnu raspravu još uvek nije zakazano.

Kada će biti zakazano i održano iz suda ne preciziraju, pa se ne zna da li će se Radovanvić na sudu protiv ustanove na čijem je čelu pojaviti u vreme mandata, što bi bio presedan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    06:29 // 7. 10. 2020.

    Dinamika isplata plata radnika na privremenim i povremenim poslovima ostala ista. Kasni tri meseca isplata i nikako da se prevaziđe to kašljenje, eto elemenata za tužbu, ljudi se plaše otkaza zato i ne rade ništa po tom pitanju.

  • Dzamutka

    20:59 // 6. 10. 2020.

    Samo cepaj, i opravdano i ne, narod placa ! I, treba, dao poverenje sektasima !

  • Iva

    17:58 // 6. 10. 2020.

    Nažalost u Kliničkom centru Niš je opšte ludilo. Žao mi je što je tako. A kriv nam je Janko, Marko, Beograd što smo mi nesposobni da se organizujemo. Meni je jasno zbog čega je ovako stanje u KC. Pravi doktori koji imaju struku i moral su gurnuti u stranu a politikanti i prevaranti su isplivali i postali vlast. Pa ko nam je DIREKTOR KC a ko DEKAN MEDICINSKOG FAKLULTETA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: