Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 1. 10. 2020.

| Društvo

Zaposleni u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici štrajkuju zbog samovolje novog direktora

Autor:M.DejanovićIzvor:Južne vesti
OŠ
Štrajkovali povodom nagomilanih problema od dolaska novog direktora; foto: USPRS OŠ “Bora Stanković”

Samo mesec dana nakon što je smenjenog direktora u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici zamenio Miloš Stojanović, organizovan je jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema od dolaska novog direktora, saopštavaju iz Unije sindikata prosvetnih radnika u Jelašnici. Najveći revolt je, kako se navodi, izazvalo poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Stojanović nije želeo da govori za Južne vesti o problemima u školi.

Novi direktor do sada nije sproveo nijednu odluku Školskog odbora, saopštavaju iz Unije sindikata prosvetnih radnika, a svojim ponašanjem je stvorio strah i nezadovoljstvo.

Naš sindikat će uvek stati u zaštitu svakog radnika škole od bahatih, svojevoljnih i protivzakonitih odluka. Novopostavljeni direktor do sada nije sproveo nijednu odluku Školskog odbora i svojim ponašanjem je stvorio atmosferu straha i nezadovoljstva i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu. Najveći revolt izazvalo je protivzakonito poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Na radna mesta koja su u školi “upražnjena” ne zbrinjavaju se postojeći radnici škole, već se dovode nestručna lica - kaže predsednik sindikata OŠ “Bora Stanković” Nikola Mihajlović.

Radnicima je podršku pružila i Unija sindikata prosvetnih radnika iz Vranja, kao i Glavni odbor iz Beograda, a kako navode, dogovorili su se o daljim koracima u cilju pružanja podrške i zaštite zaposlenima.

Kako Južne vesti saznaju, Stojanović je poništio konkurse za petoro zaposlenih koji su imali ugovore na neodređeno, a Republičkoj prosvetnoj inspekciji je poslato šest prijava iz te škole da dođu i utvrde stanje i još se nisu oglasili.

OŠ "Bora Stanković" Jelašnica Stojanović je za Južne vesti rekao "nemam komentar" i "prijatno"; foto: USPRS OŠ “Bora Stanković” Južne vesti su povodom problema zaposlenih u školi kontaktirale Stojanovića koji nije bio zainteresovan da govori o ovoj temi.

Nemam komentar. Prijatno - rekao je direktor.

Podsetimo, Miloš Stojanović zauzeo je direktorsku funkciju nakon što je krajem avgusta bivšem direktoru Zoranu Petkoviću stiglo Rešenje iz Ministarstva prosvete o razrešenju.

Kao i dvojica prethodnika - direktor Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” Vladica Nikolić i direktor Poljoprivredno - šumarske škole “Josif Pančić” Vladica Gavrilov, koji su o smeni obavešteni prvo od kolega, i Petković tvrdi da je otpušten neosnovano i iznenada, a da ga je o smeni dan pre nego da stigne Rešenje o razrešenju obavestio sadašnji direktor Miloš Stojanović.

Niko iz škole, kako je tada rekao Petković, nije bio obavešten o imenovanju novog direktora, niti je bio upoznat sa razlogom njegove smene.

Petkovićeva smena je treća u surduličkim školama za manje od dva meseca, a iz Ministarstva do sada nisu odgovorili Južnim vestima koje probleme su identifikovali u školskom sistemu Surdulice, a koji kao rešenje imaju otpuštanja i to hitno i bez objašnjenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    15:03 // 2. 10. 2020.

    SNS je najvece zlo za Srbiju!

  • Hawthorne

    11:03 // 2. 10. 2020.

    Potrefili stranku, omasili frakciju. Jedna li je muka.

  • Андра Јовић

    21:57 // 1. 10. 2020.

    Pa razlog se zna konobar s kupljenom diplomom odlucuje ko će biti direktor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: