Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:30, 19. 10. 2021.

| Društvo

Zaposleni u Sportskom savezu 15 meseci bez plate, traže rešenje od gradonačelnika Vranja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Sportski savez Grada Vranja
Milenković kaže da Grad može finansirati isključivo programske aktivnosti, ali ne i plate ; foto: Sportski savez Grada Vranja

Radnici Sportskog saveza u Vranju 15 meseci ne primaju platu, a toliko dugo su im neoverene i zdravstvene knjižice usred pandemije kovida. Njihovi predstavnici kažu da je osnivač organizacije Grad i zato protestuju u Gradskoj kući tražeći od gradonačelnika plate, zdravstvene knjižice i da preduzme nešto i reši njihov status. Gradonačelnik, međutim, kaže da Grad nije osnivač Sportskog saveza i da ne može finansirati plate zaposlenima.

Pre nedelju dana gradonačelniku su uputili dopis i tražili prijem, kaže predsednik Sportskog saveza Bratislav Antić, a kako odgovor nisu dobili uputili su se u zgradu Skupštine Grada.

Ovo je ludilo, 15 meseci ne primamo platu, svi ćute i svi se prave blesavi. Hteo sam da odem prevremeno u penziju, ali sam ostao dok ovo ne rešimo. Juče smo bili, gradonačelnik je bio u Beogradu, nisu hteli da nas prime, pozvali obezbeđenje, međutim otišli smo gore kod većnika za sport pa je došlo do verbalnih sukoba. Danas smo sedeli dole u holu, bilo je desetak inspektora, ne znam čega se boji - kaže Antić.

Antić podseća da su zaposleni u Sportskom savezu u stalnom radnom odnosu.

Mi i dalje radimo, svi transferi novca idu preko nas, ali ne primamo plate i nemamo zdravstveno osiguranje. Gradonačelniku ne može da se objasni šta je projektno, a šta programsko finansiranje. Mi smo podneli program, pa je sportski inspektor pri Ministarstvu omladine i sporta dao nalog da su u obavezi da odobre sredstva, e onda su nam dali 1,5 miliona dinara uz klauzulu da ih vratimo, pa nas tužili. Tužili su svoj subjekat umesto da se to sredi na Gradskom veću ili Skupštini - kaže Antić.

Antić dodaje da će radnici svakodnevno odlaziti u zgradu Skupštine sve dok se njihov problem ne reši i ne ostvare svoja prava.


Milenković: Grad ne može finansirati plate zaposlenih

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za sport Nenad Đorđević saopštili su na sajtu Grada da je jedino moguće zakonsko rešenje potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza.

Prema rečima Milenkovića, rešenje normativnih i pravnih odnosa između Grada i Sportskog saveza treba tražiti isključivo u saradnji sa nadležnim institucijama.

Gradsko rukovodstvo je spremno za dijalog. Prvi korak ka rešenju problema je potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza. Nadam se da će njihovi predstavnici uvažiti činjenicu da je ovo jedino moguće zakonsko rešenje, jer Grad Vranje nije osnivač Sportskog saveza i ne može finansirati plate zaposlenih, već isključivo programske aktivnosti - rekao je Milenković.

Povodom jučerašnjeg pokušaja zaposlenih u Sportskom savezu da razgovaraju sa većnikom za sport Nenadom Đorđevićem, oglasio se saopštenjem i lokalni odbor Stranke slobode i pravde u Vranju i kažu da se gradonačelnik i većnik za sport poigravaju sudbinama, ne samo zaposlenih u Sportskom savezu, već i njihovih porodica.

Pokušaj da zaposleni razgovaraju sa većnikom Đorđevićem u ponedeljak o svojim problemima naišao je na zid ćutanja ali i na zid napravljen od obezbeđenja i policije koji su stajali ispred njegove kancelarije. Većnik se junački izvukao iz svoje kancelarije uz gomilu obezbeđenja i policajaca i otišao ne okrenuvši se ni onog trenutka kada je jednoj radnici Sportskog saveza pozlilo, zbog koje je intervenisala i Hitna pomoć. Pitamo se samo hoće li jednog dana biti dovoljno policije i obezbeđenja da čuvaju one koji su zla nanosili ovom narodu od samog tog naroda? - navode iz SSP-a.

Podsetimo, kako je većnik za sport Nenad Đorđević ranije rekao za Južne vesti Sportski savez se, kao i svi klubovi, finansira projektno, što znači da podnose svoj godišnji program na osnovu koga dobijaju novac od Grada, ali da oni novac nisu pravdali i zbog toga ga nisu ni dobili ove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    13:07 // 20. 10. 2021.

    Citam ovih dana hrvatske portale, par hiljada vozaca ubera nisu hteli da rade jer im isplata zarade kasni nedelju dana. Ja ovim nasima niiiikad ne bi dao platu. Kad ste 15 meseci cutali i dolazili na poso bez plate onda i ne zasluzujete da je dobijete. Takvi kao vi su najvece zlo za ovo drustvo. Vi ste naucili "gazde" da ce srbin da radi godinama bez plate.

  • Cika Velja

    12:43 // 20. 10. 2021.

    Citam pre neki dan na nekom sajtu,90% njih su clanovi sns-a!
    Pa,zelim Vam .........ma ne smem da napisem.
    Pasite travu,kao I mi koji nismo clanovi.
    Zivela banana republika.

  • Luka

    09:55 // 20. 10. 2021.

    15 meseci bez plate? Zar u sred "zlatnog doba"? Pa ko ce im poverovati?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: