Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 16. 10. 2021.

| Društvo

Zaposleni u niškoj Upravi ukazuju na nehigijenske uslove - danima preliva smeće iz kanti

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
245448368_634208431074622_5356432609162766191_n

Pune kante sa smećem već danima se nalaze u prostorijama niške Uprave za građevinarstvo, ukazuju zaposleni i navode da je razlog "haosa" to što je istekao ugovor sa agencijom koja održava zgrade gradskih uprava. Zašto je takva situacija, kao i da li se sada neko brine o higijeni u upravama nije poznato, a na pitanja novinara nadležni "prebacuju loptu" jedni na druge.

Nije prvi put da zaposleni ukazuju na probleme u Upravi za građevinarstvo, najpre nepoštovanje epidemiooških mera, a sada nehigijenski uslovi u kojima rade. Na fotografijama se vidi i smeće van kanti, a haos je, kažu, danima. 245311753_173820264917120_3567333398944181844_n Pune kante u Upravi; foto: čitalac

Razlog je, kako navode, to što je ugovor sa agencijom koja je bila zadužena za čišćenje prostorija gradskih uprava istekao. O tome da li je istekao ugovor novinari su najpre pitali Upravu za građevinarstvo.

Ne znam, to ne možete kod nas da dobijete informaciju, to ćete tamo u Upravi za organe grada i građanska stanja, a ne kod nas - odgovor je iz Uprave.

Međutim, informacija je izostala i iz Uprava za organe grada, jer v. d. načelnica Marina Janković navodi da ni ona nije nadležna.

Nemam informaciju o tome, jer nisam nadležna za to, ali možete da mi pošaljete pitanje pa ću forvardovati nadležnom organu, nisam nadležna za čišćenje, niti za agenciju - navodi Jankovićeva.

245503975_1550702148624691_9051809658683366068_n Zaposleni kažu da je takva situacija danima; foto: čitalac Pitanja da li je istekao ugovor, ko brine o čišćenju, kao i zašto su prostorije u pojedinim upravama neočišćene, novinari su poslali. Odgovor nadležnog organa, za koji Jankovićeva nije precizirala koji je, nije stigao.

Kako se neke uprave nalaze u istoj zgradi kao i Skupština, novinari su odgovor o tome ko brine o čišćenju zgrada tražili i od predsednika Skupštine Bobana Džunića.

Pa neka uprava, ja mislim da treba da vidite preko njih, nema Skupština ništa s tim, pošto Skupština ne gazduje prostorom. Trebalo bi da je Uprava za imovinu, jer su tamo sve zajedničke službe - kaže Džunić.

Na nekoliko poziva novinara nije se javila ni v.d. načelnica te Uprave Ružica Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saško

    11:18 // 18. 10. 2021.

    U radno vreme ih možemo pronaći po kafićima, kafanama i tržnim centrima. Opaljuju selfije, osmesi, šminka, bili ovde, bili onde. Kad su u kancelarijama, ništa ne rade, naručuju dostavu pića i hrane, pa se okupljaju. Ne zna se ko je gori, građevinska inspekcija, dozvole, tenderi, projekti...Učinak na poslu nula, a putuje se na egzotična odredišta sa opštinskom platom. Sad kao prljavština smeta?

  • Zenetina

    22:49 // 17. 10. 2021.

    Ja ovu stroku ne mogu da gledam! U ponedeljak, na sabajle ima da odem u Upravu sa sve higijenski pribor da im pocistim! Dajte ljudi, da se organizujemo! Greota! Bez tendera za rodbinu, nema se vremena za tu ujdurmu...

  • sudija dred

    18:37 // 17. 10. 2021.

    AAAA VISKI UDARNO SMECE Zasto mi ne objavite komentare. Zar niste nezavisni medij. Ako pominjem neko ime "so what", i pisem samo istinu o svemu. Ta uprava je leglo neradnika i bahatovica, sem sporadicnih pravih radnika. Nek ih proguta djubre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: