Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 31. 10. 2019.

| Društvo

Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice
Ne mogu da reše probleme sa direktorom; foto: pibolnica.rs

Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića dva puta hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

Štrajkački odbor, koga čine predstavnici sva 3 bolnička sindikata - Sindikat nezavisnost, Samostalni sindikat i Sindikat medicinskih sestara i tehničara, odlučio je da stupi u štrajk.

Iako svakodnevno planiraju da obustave rad od 12 do 13 sati, anesteziolog pirotske Bolnice Milan Živić kaže da će na odeljenjima i u ambulantama uvek biti dovoljan broj lekara i sestara.

Mi ćemo sve uredno prijavljivati poslodavcima, nadležnima i policiji, po postulatima Zakona o štrajku. Naš osnovni cilj je ostavka, odnosno razrešenje direktora Gorana Petrovića. Naši pacijenti neće trpeti više nego što trpe sada u redovnom radu - kaže Živić.

Do ovakve odluke došli su jer međuljudske odnose i komunikaciju sa direktorom nemaju, zbog čega je i 16 od 20 načelnika odeljenja podnelo ostavke.

Živić dodaje da je nezadovoljstvo među zaposlenima veliko i da do danas nisu uspeli da razgovaraju, niti probleme reše sa direktorom.


Bolnica: Aparat za anesteziju popravljen

Problemi u pirotskoj Bolnici, kako su Južne vesti već pisale, eskalirali su sredinom septembra kada je u operacionoj sali došlo do incidenta - u centralni sistem za gasove ušla je voda.

Živić tvrdi da do danas celokupan sistem nije proveren i da niko ne garantuje njihovu, niti bezbednost pacijenata zbog čega se operacije odlažu.

Više od mesec dana od incidenta, a nakon pisanja medija, na sajtu Bolnice objavili su da je aparat pregledan i popravljen. To je urađeno još 27. septembra, navodi se u saopštenju, a zbog čega se javnost o tome tek sada obaveštava, ostaje nejasno.

Uočeni problem na razvodu medicinskih gasova u skladu sa preporukom servisera rešen je od strane tehničke službe. Dnevna kontrola prisustva vode u instalaciji komprimovanog vazduha rađena je svakodnevno. Posle dve kontrole ne pokazuje prisustvo tečnosti ni na jednom priključku - navodi se u saopštenju.

Ipak, u saopštenju se ne navodi da li je celokupan sistem gasova, za koji zaposleni tvrde da je neisravan, bezbedan za upotrebu.

Da li je obavešten o najavljenom štrajku svojih zaposlenih, kako će rešiti probleme i da li je centralni sistem za gasove ispravan, od direktora Bolnice nismo uspeli da saznamo jer nije odgovarao na poruke i pozive novinara Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    20:55 // 31. 10. 2019.

    Iskreno zelim da se ovaj problem razresi, bar zbog pacijenata. Ako vecina doktora misli da je direktor los onda su verovatno u pravu. Pa nije jedan covek koji odbija komunikaciju i pod optuznicom za korupciju najpametniji. Trebalo bi da ode ako mu je ostalo bar jos malo dostojanstva inace ce odlazak biti ruzan.

    • Борис Врећо

      07:11 // 1. 11. 2019.

      оКаквом “достојанству” говорите??

      Већина њих, на таквим позицијама, што се тиче Србије (част изузецима НПР. Борко Јосифовски) имају образ као ђон и добро су познати полицији и судским органима аЛи авај, имају заштиту од тате у Београду док локалци се устручавају да дигну буну на дахије!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: