Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 25. 1. 2022.

| Društvo

Zaraženo više od 100 radnika niškog Kliničkog centra, zastupljeni i omikron i delta soj

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
perisic tt
Među zareženima su i deca; foto: T. T.

I pored toga što je manji broj hospitalizovanih u kovid bolnicama, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić upozorava da nemaju svi blage kliničke slike, jer je pored omikrona zastupljen i delta soj koji ima najmanje petina pacijenata. Kaže i da je trenutno koronom zaraženo 118 zaposlenih u Kliničkom.

Najveći broj hospitalizovanih pacijenata u objektima Kliničkog centra, a pre svega u stacionaru Univerzitetskog kliničkog centra i na intenzivnoj nezi, jesu ljudi koji su bili povređeni, koji imaju hirurško ili internističko oboljenje i kojima je usput utvrđeno prisustvo virusa, zbog čega su u izolaciji u kovid centrima, gde ima i težih oblika kovida.

Na Infektivnoj klinici leže baš oni pacijenti koji imaju teže kliničke manifestacije i takvih na žalost i daje ima i ima ozbiljnijih oblika kovida. Nisu svi pacijenti ni danas sa omikronom, najmanje petina pacijenata ima delta soj koji znamo da je opasniji - kaže Perišić

Ipak, napominje, činjenica je da kovid bolnice imaju mnogo manji broj prijema u odnosu na prethodni period.

U ovom trenutku, u kurševačkoj kovid bolnici trenutno boravi oko 145 pacijenata, u stacionaru Klničkog centra je njih 36, u jedinici intenzivnog lečenja 12, na Infektivnoj klinici 41, na ginekologiji je 7 porodilja i 3 trudnice, dok je na pedijatriji četvoro pozitivne dece, a među zaraženim je i mnogo zaposlenih - kaže Perišić.

Objašnjava da je na današnji dan 118 obolelih radnika, ali da taj broj varira iz dana u dan. Među njima je oko 20 lekara, dok je mnogo veći broj medicinskih sestara.

On je istakao i da se niko od radnika nije zarazio u crvenoj zoni, već da su se inficirali na drugima mestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vidi ga

    11:43 // 26. 1. 2022.

    Karl. Opasan Periša, ništa ne zna.. Hahahaha.

  • Dragan Petrovic

    22:58 // 25. 1. 2022.

    Udruzili se delta soj i omikron hoce da izvrse atentat na preCednika,a usput opustose ono malo kadra sto ume da leci...mora da je onaj zuti Djilas miksovao neki novi soj koji stiti (ne)vakcinisane zdravstvene radnike...Perisicu,brze,jace,bolje do DNA...sportska oprema ne odbija virus,mozda rolka pomaze,nosi je tvoj preCednik...

  • Dr.

    20:57 // 25. 1. 2022.

    ljakse...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: