Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 25. 4. 2014.

| Društvo

“Zarobili” dečje tobogane

Autor:M. SmiljkovićIzvor:Južne vesti
predstavnici-skup-stanara.jpg
Ograđen dečiji mobilijar zbog radova na novim lamelama

Stanari nekoliko zgrada u Ulici Majakovskog u Nišu podneće prijavu protiv Gradske stambene agencije jer smatraju da je ovo preduzeće nezakonito izdalo dozvolu za građenje još lamela u njihovom komšiluku čime je “zarobljen” prostor za igru dece.

Predstavnici Skupštine stanara zgrada broj 8, 10, 12 i 14 kažu da će zahtevati da se preispita ispunjenost građevinskih uslova za izgradnju još pet lamela zbog koje su tobogani, klupe i druge dečije igračke ograđene ogradom.

- Te tobogane i ostale stvari smo platili mi, stanari iz Majakovskog, tako što smo sakupili 300.000 dinara i pomogla nam je opština Medijana. Sada imamo potpuno besmislenu situaciju da je praktično naša imovina pregrađena, a deca nemaju gde da se igraju - pričaju rezignirani građani.

S druge strane, direktor niške Gradske stambene agencije (GSA) Vlada Stojanović kaže da su dečije igračke tu bespravno postavljene “jer su stanari kupili stanove, ali plac oko zgrada je u vlasništvu agencije”. Napominje i da je mobilijar zagrađen “uz usmenu konsultaciju sa Skupštinom stanara iz Majakovskog 12 i 14”.

plan izgradnje Plan izgradnje u Ulici Majakovskog

- Ponudili smo stanarima ovih dveju lamela ili da uklonimo ili da sačuvamo igračke pa da ih posle radova vratimo. Oni su nam kazali da igračke ostanu na mestu i da ih zagradimo - priča direktor Stojanović.

On ističe da će tobogani i ostale igračke ostati na istom mestu i pored toga što nemaju saglasnost agencije na zauzeće zemljišta, "samo je neophodno da se završe grubi radovi".

Manjak parking mesta?

Stanari zgrada broj 8, 10, 12 i 14 u Ulici Majakovskog napominju da će gradnja novih lamela dovesti i do novog problema - manjka parking mesta.

- Sada ima oko 150 stanova, pa jedva možemo da nađemo mesta za parking. Ako dograde još pet lamela, ovde će biti pravi haos - kažu stanari.

Direktor GSA tvrdi da su svi kupci stanova znali još u početku koliko će se tu stanova graditi i da će parkinga biti za sve, odnosno da će na 2 stana ići jedno parking mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мија

    20:38 // 27. 4. 2014.

    http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Po-nizim-cenama-400-stanova.lt.html

  • Nenad savic

    23:04 // 26. 4. 2014.

    Pa sto ne napravite zgrade sa podzemnim garazama i resite problem parking mesta ko sav normalan (pametan) svet...

  • Ivan Milovanovic

    13:18 // 26. 4. 2014.

    Postavlja se pitanje kakvi su to socijalni stanovi gde je kvadrat jeftin ako te stanove kupuju oni koji imaju po 2 automobila?! Nego bilo muvanja, jeftin stan kupovali i oni bogatiji..

    • Marko

      15:26 // 26. 4. 2014.

      Da su ti stanovi zaista socijalni do sada bi se prodali, nego zbog nekih rupa u zakonu oni se zovu "socijalni stanovi" a ustvari se prodaju kao regularni i time se ubira veci profit

    • Socijala

      15:40 // 26. 4. 2014.

      Nas su ubedili da je podzemna garaza iz projekta-nestala, da je cena od 850e/m2 socijalna,ali kako ubediti decu da igraliste koje smo im nasim parama uz saglasnost opstine izgradili-nije postajalo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: