Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 5. 9. 2014.

| Društvo

Zastali radovi na izgradnji studentskog doma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
studenstski
Radovi trenutno stali zbog para, arhivska fotografija, foto: Vanja Keser

Novi studentski dom kod Elektronskog fakulteta u Nišu trebalo je da primi studente već ove školske godine, ali zbog finansijskih sredstava radovi su stali, a nastavak je neizvestan.

Izgradnja zgrade koja bi trebalo da primi 500 studenata odvija se u tri faze. Trenutno je, kako objašnjavaju u studentskom centru, u toku druga faza, a rokovi za njen završetak su probijeni.

- Došlo je do određenih problema oko konverzije sredstava, ali mi smo tu nemoćni, jer sve ide preko Ministarstva prosvete koje je investitor. Odstupilo se malo od dinamike radova i plaćanja - kažu u Studentskom centru.

Na gradilištu trenutno nema radnika, ali u studentskom centru kažu da je izgrađen “kostur” zgrade do 8. sprata i da se sa rešenjem finansijskih problema očekuje nastavak izgradnje.

Prestanak radova kritikovao je i prvi čovek niškog URS-a Branislav Jovanović koji je rekao da to pokazuje koliko lokalna vlast razmišlja o investicijama u mlade.

- U prethodnoj vladi i u prethodnoj lokalnoj samoupravi zadatak broj jedan su bile investicije u mlade i u sportsku infrastrukturu. Najbolji primer za to je početak izgradnje Studentskog doma gde su nažalost radovi prestali, nema radnika i o toj investiciji u našem gradu više niko ne govori - rekao je Jovanović.

Podsetimo, izgradnja novog studentskog doma započeta je 2009. godine, ali su radovi ubrzo nakon toga stali. Posle dve godine pauze majstori su ponovo došli na gradilište, ali zgrada ponovo nije dobila projektovani izgled.

Od 1. oktobra studentima u Nišu biće na raspolaganju 3 paviljona sa ukupno 938 mesta, a poslednji od njih izgrađen je davne 1974. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svira radio

    11:12 // 7. 9. 2014.

    Sramota!!
    Za svakakve gluposi imaju novca i sredstava a za zavrsetak 1-og studentskog doma nemaju.
    Posle gde su nam deca, beze ! kad nemaju ni gde da borave, a kamoli gde da uce.

  • lj

    08:09 // 7. 9. 2014.

    Svake godine neka obidju gradiliste, premijer ili predsednik (nije bitno koji), zvog njih ce VALJDA da ozidati jedan sprat. Tako se radi u Nisu, samo da se "pokaze" da nesto rade. Uvlakaci pokazite se

  • palilulac

    23:58 // 6. 9. 2014.

    Sve gradjevine gde se umesa SRS grade se godinama.Prvi primer je klinicki centar koji se gradi vec 25 god.i ne nazire se kraj,pa studenski centar,a i zasto bi se Mile ilic zalozio kada nema koristi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: