Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 24. 4. 2015.

| Društvo

Zastareo postupak za pretnje novinarki Južnih vesti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Preteća poruka
Ne zna se ko je pretio?

Pošto ni posle 2 pune godine tužilaštvo i policija nisu otkrili ko je Biljani Roganović poslao preteći SMS sa telefona lidera SNS Darka Laketića, Tužilaštvo je obustavilo proces zbog zastarelosti.

Istraga je zaključila da je preteća poruka poslata sa Laketićevog broja telefona, ali nije utvrđeno ko je to poslao i kako.

Tužilaštvo je obavešteno da policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala nemaju mogućnosti da izvrše dodatnu proveru u cilju utvrđivanja da li je preteća poruka 28. aprila 2013. upućena ošt. Roganović Biljani upućena na drugi način osim mobilnim telefonom, niti da osim raspoloživih podataka otkriju koje je lice moglo da uputi ovakvu poruku - piše u obaveštenju Tužilaštva.

Glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević kaže da nije zadovoljan istragom i najavljuje žalbu.

Istraga je, na osnovu onog što piše u obaveštenju dostavljenom Bilji, prepuna propusta koji izazivaju veliku sumnju, a pritom je potpuno neprivatljivo da za takvu stvar istraga traje 2 godine  - kaže Blagojević.

Podsetimo, krajem aprila 2013. godine novinarka Biljana Roganović primila je preteću poruku sa broja telefona predsednika Okružnog odbora SNS u Prokuplju Darka Laketića.

Prijateljski te opominjem da paziš šta radiš i šta pišeš. Zaobilazi SNS, mene i moje ljude u širokom luku. Ako ti nešto nije jasno zovi mene, ne mešaj i ne zovi druge ljude jer ti oni ništa ne mogu pomoći ako ti "brljaš" kao do sada - pisalo je u poruci.

Laketić je tada demantovao da je poslao tu poruku, optužio novinarku da je sve izmislila i protiv nje podneo krivičnu prijavu, ali je Tužilaštvo to vrlo brzo odbacilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    04:42 // 27. 4. 2015.

    Drsko, bezobrazno, napreDNO.
    Kaarkteristično za SNSovce.

  • kupljeni za sendvič

    01:46 // 25. 4. 2015.

    SNS zaposlio 100 novih botova u Nišu. Vidi se po lajkovima. To su jedini koje Vučić zapošljava po Srbiji. Treba da se zovu botovsta partija.

  • pk

    01:37 // 25. 4. 2015.

    ccc... zna se ciji je telefon ali ne ko je poslao
    jaooo da li stvarno misle da smo ovce ?
    najgori su na svetu ovi naprednjaci... i ko ih izmisli... PU !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: