Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 1. 9. 2019.

| Društvo

Zastava Srbije koja je čuvana umotana kao krpa, sklonjena sa jarbola

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Zastava garaža
Danima je zastava Srbije bila u dnu jarboja, uvezana. Sada je više nema na tom mestu; Foto: Lj. J.

Dan nakon pisanja Južnih vesti o tome kako se zastava Srbije ispred javne garaže "Goran Ostojić" čuva umotana kao krpa oko jarbola, ovo obeležje je sklonjeno. Na susednom jarbolu sada se vije zastava Parking servisa, koja je do petka takođe stajala u dnu koplja.

Pošto su čitaoci preko aplikacije "Prijavi problem" ukazali na nezakonito tretiranje zastave, trobojke koja je bila umotana na dnu jarbola od juče nema. Zastava vezana za jarbol Zastava je do petka čuvana uvijena kao krpa; Foto: V. M. R.

Iako se iz Parking servisa, koji rukovodi javnom garažom kod Doma zdravlja, nisu oglasili ovim povodom, niti se direktor javio na poziv novinarke da objasni zašto se zastava čuva nepropisno, srpsku trobojku uklonili su sa jarbola postavljenim ispred garaže.

Osim što je bilo protivno Zakonu o grbu, zastavi i himni, takav tretman državnog obeležja je razbesneo građane. Ipak, samo dan nakon što je objavljen tekst o ovom problemu, zastava više nije na dnu koplja.

Podsetimo, zastava Srbije vijorila se na tom mestu u novembru na otvaranju garaže, kome su prisustvovali mnogi niški zvaničnici.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Siky67

    17:08 // 1. 9. 2019.

    Kada nema zastave nema ni problema. Odličan primer kako bi trebalo da odu sa vlasti. Jednostavno da nesranu a sa njima i problemi.

  • Milan

    16:59 // 1. 9. 2019.

    Nažalost ovo je još jedan primer lošeg odnosa ovog režima prema junacima koji su dali svoj život i po kome je javna garaža dobila ime boreći se za slobodu naše zemlje

  • Овца за шишање

    16:57 // 1. 9. 2019.

    Такав је однос ове власти према држави Србији - као према истрошеној крпи. Синоћ се вратио из Грчке - на свакој институцији и јавном месту поносно вијори очувана грчка застава!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: