Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 7. 6. 2011.

| Društvo

Zaštitnik građana Srbije u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Narodna biblioteka "Radoje Domanović" u Leskovcu

LESKOVAC - Zaštitnik građana Republike Srbije Saša Janković sa saradnicima predstaviće u sredu, 8. juna projekat „Elektronski pristup Zaštitniku građana“ i primaće pritužbe građana u Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović" u Leskovcu.

Leskovac je jedna od deset opština u Srbiji u kojima će se sprovesti projekat republičkog ombudsmana u narednih godinu dana u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije, bibliotekama i organima lokalne samouprave u izabranim opštinama, uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške.

Cilj projekta je da se građanima iz lokalne biblioteke omogući lakši kontakt sa ovom institucijom putem elektronske veze dva puta nedeljno.

Projekat će biti predstavljen na konferenciji za novinare od 9 do 10 časova u Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović". Takođe, u biblioteci će od 10 do 11 časova ombudsman Janković primati pritužbe i razgovarati sa građanima, dok će njegovi saradnici nastaviti da primaju pritužbe sve do 16 časova.

Izbor biblioteka je napravljen uz pomoć Bibliotekarskog društva Srbije, uzimajući u obzir i dodatne kriterijume kao što su tehničke mogućnosti biblioteka, regionalna pokrivenost, kao i broj pritužbi koje je sa određenog područja primio Zaštitnik građana.

Za saradnju na projektu izabrano je deset biblioteka u deset opština u Srbiji, koje će dobiti adekvatnu opremu - kompjutere sa programom za videokomunikaciju. Zaposleni u ovim bibliotekama, koji će građanima pomagati u direktnoj komunikaciji sa stručnom službom Zaštitnika građana, krajem aprila ove godine, prošli su obuku o nadležnostima i načinu rada ove institucije.

Uz pomoć bibliotekara, građani iz ovih opština će tokom narednih godinu dana moći putem elektronske veze da kontaktiraju Zaštitnika građana, dva puta nedeljno. U predviđeno vreme, zaposleni u kancelariji Zaštitnika građana biće im na raspolaganju, sa druge strane veze, za sva njihova pitanja.

Oprema će trajno ostati na raspolaganju bibliotekama. U zavisnosti od angažovanja javnih biblioteka i njihovih zaposlenih kao i od spremnosti organa lokalne samouprave da podrže održivost projeka, saradnja će biti nastavljena i po završetku projekta. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovic Marija

    23:35 // 17. 3. 2023.

    Kojim danima se moze obaviti razgovor sa zastitnikom gradjana u Leskovcu

  • Viktorija Stanković

    11:02 // 18. 9. 2020.

    Poštovani,
    Obraćam Vam se jer imam veliki problem.
    Radim na Visokoj tehnološko umetničkoj strukovnih školi, sada Odsek za tehnološko umetničke studije, Akademija Južna Srbija, već deset godina i sada mi daju otkaz, jer navodno nemaju nikakvo rešenje. Obraćala sam se i Ministarstvu prosvete i tehnološkog razvoja ali ni od njih nisam dobila nikakav odgovor.
    Molim Vas da mi zakažete sastanak.

  • slavica jankovic

    18:05 // 10. 12. 2019.

    majka sam troje maloletne dece koji pohadjaju 7 4 3 razred.zivim u selo karadjordjevac.pored leskovca obratila sam se gospodinu banjcu u vezi puta jer kod nas je put katastrofalan.njemu kad sam se obratila on me je bukvalno ucenio da se uclanim u stranku da bi mi nasuo put pa vas molim kao majka i kao gradjanin i mestanin sela karadjordjevca da izadjete na listu mesta i da vidite kako mi zivimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: