Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 6. 3. 2023.

| Društvo

Zaštitnik građana kontroliše pirotsku policiju i Centar za socijalni rad nakon ubistva žene

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot centar
Ubistvo se dogodilo u samom centru Pirota; foto: Lj. F.

Postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Policijske uprave Pirot i Centra za socijalni rad u tom gradu, pokrenuo je Zaštitnik građana nakon ubistva u centru grada gde je muškarac ubio ženu, koja mu je ranije bila emotivna partnerka.

Zaštitnik građana od pirotske policije traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima tog slučaja, posebno da li je ranije bilo prijava nasilja od strane osumnjičenog prema žrtvi. centar za socijalni rad Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada policije i Centra za socijalni rad; foto: Lj. F.

Tražimo i koje je mere policija preduzimala u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se zaštitila žrtva nasilja u partnerskim odnosima i sankcionisao izvršilac, kao i da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu - saopštavaju iz kancelarije Zaštitnika građana.

Od Centra za socijalni rad Pirot Zaštitnik građana traži da mu u istom vremenskom roku dostavi podatke o slučaju, uključujući informaciju da li su izvršilac i žrtva bili na evidenciji centra i da li je ranije bilo prijava nasilja u partnerskim odnosima.

Ukoliko je nasilja bilo, traži da se Centar izjasni koje mere je preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se pružila podrška žrtvi nasilja u partnerskim odnosima, da bi se ona zaštitila, sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Podsetimo, iz Osnovnog suda u Pirotu su saopštili da je osumnjičeni muškarac već bio osuđen za proganjanje, da je novčano kažnjen i da je novi pretres zbog istih optužbi zbog kojih je ranije osuđen, bio zakazan za 17. mart.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A

    18:29 // 7. 3. 2023.

    Ha ha ha...! Bilo je više prijava, ceo grad je to znao. Ajd da vidimo kako će da reši!

  • Svasta

    22:39 // 6. 3. 2023.

    E on ce da ga resi,sigurno,kao u tigar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: