Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 9. 6. 2022.

| Društvo

Zašto ne rade sve javne česme u Nišu: Sotirovski krivi opštine

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
cesma sremac
Grad traži da se sve česme puste u rad; foto: JV/J. A.

Iako je Grad naložio JKP Naissus da pusti u rad sve javne česme, iz Opštine Medijana kažu da je to gotovo nemoguće, jer nemaju novac za rekonstrukciju i popravku onih koje su oštećene. I pored toga iz Grada najavljuju da će opštinama smanjiti budžet za održavanje javnih česmi.

Gradski većnik Nenad Stanković rekao je da je juče istekao rok za puštanje u rad svih javnih česmi na teritoriji grada Niša i pozvao je nadležne organe da provere da li su gradske opštine postupile po ranije donetom zaključku. javna česma ni t. t. Mnogim česmama treba popravka; foto: T. T.

S obzirom da je Grad preneo gradskim opštinama da se staraju o seoskim vodovodima i javnim česmama na svojoj teritoriji i da za te aktivnosti dobijaju nenamenski transfer od Grada tokom cele godine, ukoliko izvršni organ od gradske opštine ne vrši to u skladu sa statutom, te poslove koji su im povereni, Grad Niš može da obustavi transfer prema gradskim opštinama i da sam preduzme mere i aktivnosti kako bi osposobio sve česme - rekao je Stanković.

Sa njim je saglasna i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je rekla da će već sutra doneti konačnu odluku o umanjenju transfera sredstava niškim opštinama.

Žao mi je što gradske opštine nemaju sluha ili je nešto drugo po sredi da česme na njihovoj teritoriji dovedu u red i da ih puste jer je to ogledalo grada i svih nas. Tako da ćemo ako u tim njihovim izjašnjenjima zaista nema opravdanosti, a verovatno ni nema, Grad će učiniti sve da se poprave česme - rekla je Sotirovski.

Ipak, obrazloženje je stiglo od Opštine Medijana, iz koje su naveli da i pored volje nisu u finansijskoj mogućnosti da realizuje sve potrebne radove na osposobljavanju javnih česama.

S tim u vezi, dana 7. 6. 2022.godine, Gradska opština Medijana obratila se Veću Grada Niša zahtevom da se uveća transfer finansijskih sredstava za budžetsku liniju održavanje javnih česama - navode iz Opštine.

Ističu da su u mogućnosti samo da održavaju javne česme u onom delu koji se odnosi na potrošnju vode i obaveze za pružene usluge od strane JKP Naissus.

Takođe, oni su apelovali i na sve nesavesne građane da ne uništavaju česme i ne bacaju otpad u odvodne kanale.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Бојан Ранђеловић

    22:04 // 13. 6. 2022.

    Не може се написати " криви општине". " Окривљује општине" је правилно.

  • losmi

    23:07 // 11. 6. 2022.

    Kako nemate para?Npr,opstina palilula na svojoj teritoriji nema ni jednu cesmu ali ima za dzipa tojotu od 100.000 eura,medijana ima dve do tri cesme,nema pare,ali ima za skode od 80.000 eura...Ako imate pare za dzipove i nova kola,imate za sluzbena putovanja a nemate za popravku cesmi,evo resenja:Svi odbornici,opstinski cinovnici i zaposljeni u drzavnoj upravi da daju po 200 din i eto,reseno...

    • pravimi

      14:10 // 12. 6. 2022.

      @losmi - zašto uporno mešaš zaposlene činovnike(obične radnike) u državnoj upravi i postavljenike, funkcionere i ostale dirigente? činovnici se bore za golu egzistenciju, a ovi ostali,em nemaju pojma o sistemu, ali da donesu nakaradne odluke tu su prvi. Ne razmišljaju svojom glavom,niti imaju čim, ali za pare, tata i mama na doboš. Sve što mogu prodati, a i Srbiju, prvi su, utrkuju se u uvlačenju.

  • Revolt

    08:22 // 11. 6. 2022.

    Cesme ne rade jer ih oldtajmeri gaze...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: