Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 26. 10. 2010.

| Društvo

Zatvara se grčki konzulat u Nišu

Autor:B.G.Izvor:RTS

NIŠ - Posle 12 godina rada, konzularno predstavništvo Grčke u Nišu prestaće da radi.

Konzulat prestaje sa radom sredinom decembra, a građani južne Srbije će od naredne sedmice biti upućivani na ambasadu te zemlje u Beogradu, potvrdio je grčki konzul, Georgios Psjahas a prenosi RTS.

- Odluku o zatvaranju konzulata donela je grčka vlada i to nije u vezi sa ekonomskom situacijom u zemlji - rekao je grčki ambasador u Srbiji, Dimostenis Stoidis novinarima u Nišu.

Grčki konzulat u Nišu otvoren je 4. septembra 1998. godine i bio je prvo diplomatsko predstavništvo strane zemlje u Srbiji van Beograda.

Zatvaranje konzulata najavljeno je još sredinom jula 2009. godine. Tada je to bilo obrazloženo činjenicom da će građanima Srbije biti ukinute vize, čime praktično prestaje i njegova najznačajnija funkcija. 

Prilikom posete ambasadora Grčke Nišu iznet je predlog da se na mestu konzulata otvori Grčki kulturni centar.

- Inicijativa gradonačelnika Niša, gospodina Simonovića, za otvaranje Grčkog kulturnog centra u Nišu zaista je odlična ideja. Time bi smo povezali Grčku sa gradom čija je prošlost nesumnjivo povezana sa istorijom naše zemlje ali i hrišćanstva u celosti. Bio bi to i logičan nastavak projekta Grčkog kulturnog centra koji je 3. jula u Beogradu svečano otvorio naš predsednik, gospodin Karolos Papuljas - izjavio je u prilikom sastanka sa gradonačelnikom ambasador Grčke u Srbiji, Dimostenis Stoidis.

U Nišu trenutno postoje četiri počasna konzulata, Francuske, Mađarske, Velike Britanije i Slovačke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: