Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 1. 10. 2020.

| Društvo

Zatvara se kovid bolnica u Surdulici, u vranjskim troje pozitivnih na kovid

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Korona ilustracija
U surduličkoj kovid bolnici na lečenju je jedan pacijent, a u vranjskoj 22; foto: J. D.

Zbog toga što je broj obolelih u Pčinjskom okrugu smanjen, u subotu će biti zatvorena kovid bolnica u Surdulici, potvrdio je za Južne vesti direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti. U poslednja 24 sata primljeno je sedmoro ljudi na bolničko lečenje u vranjskim kovid bolnicama, a troje otpušteno, pa su sada hospitalizovana 22 pacijenta, a od toga 3 pozitivna na virus.

Prema rečima direktora Specijalne bolnice u Surdulici Slaviše Kostića, u kovid bolnici je trenutno hospitalizovan jedan pacijent koji je negativan nakon kontrolnog testa.

Biće otpušten iz kovid bolnice i prebačen u drugi paviljon na dalje lečenje zbog potrebe za kiseonikom. Danas i sutra dezinfikujemo prostorije, završavamo sve proceduralno i administrativno i od subote u 7 sati je vraćamo se u redovni režim rada - kaže Kostić.

Trenutno se u vranjskim kovid bolnicama leče 22 pacijenta, poslednji su podaci Kriznog štaba. Od 3 otpuštena pacijenta jedan je, kako se navodi, prebačen u niški Klinički centar.

Trenutan broj bolničkih postelja je 158. Među hospitalizovanima nema dece. U kovid ambulanti je tokom prethodnog dana obavljeno 86 pregleda, a od toga 30 prvih i 56 kontrolnih pregleda, a uzorkovana je krv kod 41 pacijenta i sačinjeno 38 RTG pluća - saopštavaju iz Štaba.

Takođe, urađena su 44 brza i 9 PCR testova, a upala pluća je dijagnostikovana kod 4 pacijenta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: